Placinta cu spanac si branza



 

Placinta cu spanac si branza pregatita cu aluat dospit, am ales sa o fac sub forma de soare, iar razele sa delimiteze bucatile de placinta care astfel se vor rupe usor cand vom servi placinta. A iesit tare buna si sper va tenteaza sa o faceti si voi. Delectati-va pana atunci!

 

Ingrediente Aluat:
600 g faina
1 ou
150 g iaurt
3 linguri de ulei
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
10 g drojdie uscata
1 cana apa calduta

 

 

Ingrediente Umplutura:

350 g spanac
350 g branza (dulce + sarata)
1 ou mare
80 g cascaval ras (sau parmezan)
sare dupa caz
nucsoara (un varf de cutit)
Pentru uns:
1 galbenus +2 linguri de lapte
seminte in, susan …

 

 

Mod de pragatire Placinta cu spanac si branza:
Pregatire aluat:
Intr-un bol se pune faina cernuta si sarea. In centru se pune drojdia uscata,, lingurita de zahar si se adauga 3-4 linguri de apa calduta si se face o maia. Se adauga oul batut cu iaurtul. Se amesteca incorporand din faina de pe margini. Se adauga si lingurile de ulei apoi se framanta adaugand apa calda, ca de paine.

 

 

Se obtine un aluat pe care il acoperim cu o folie de plastic daca aveti mai rece in bucatarie sau un prosop de bucatarie.

 


Pregatirea umpluturii:
Spanacul se curata, se spala bine si se scurge de apa. Se distuie frunzele de spanac 2 minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Se scurge si se toaca, dar nu foarte marunt. Se adauga branza dulce si sarata, cantitatile dupa preferinte sau ce aveti in casa. Se incorporeaza un ou batut si cascavalul sau parmezanul ras. Se condimenteaza cu sare si nucsoara dupa gust.

 

 



Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intind doua cercuri de cca. 30 cm diametru. Primul aluat se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se aseaza in cerc din umplutura la 2-3 cm de margini. Se opreste o parte care se aseaza in centru.

 

 

Se aseza deasupra cea de-a doua foaie, se lipeste prin apasare pe portiunile unde nu este umplutura. Se pune un bol mic in centru, dar doar ca sa ne ghidam sa trasam liniile dupa care vom taia apoi cu un cutit ascutit.

 

 

Dupa ce am impartit placinta in 12 parti egale, cu o pensula o ungem cu galbenus diluat cu lapte sau apa.

 

 

Se presara deasupra seminte de in, de floarea soarelui, de susan … sau ce preferati.

 

 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit se coboara putin focul si lasam sa se coaca. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    O minunatie!
    In zona mea i se spune "varzar" si se face ca un strudel,foite,foite,dar cred ca ideea de Soare am s-o imbratisez si eu!
    O duminica frumoasa iti doresc!

  4. 4
  5. 5

    :)) M-am amuzat teribil imaginandu-mi pe cineva încercând sa intinda un aluat de 30 metri diametru și sa sa pună umplutura la 2-3 metri de margini :))

    Rețeta este cu siguranță bună. Se înțelege ca ați intenționat sa scrieți cm. Nu va critic, doar m-am distrat de situație 🙂 Numai bine!

  6. 7

    Eee, f suparata. Acuma am citit reteta si comentariile si vad ca am ramas in urma si exista „tinerele” care deja mi-au luat locul de…detectiv. Asta e,, trebuie sa ma retrag la..pensie.:(

  7. 9

Dă-i un răspuns lui angi Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.