Placinta cu mere si nuci, o placinta dulce traditionala care dispare repede din farfurie la cat de buna este.
Nu este dificil de pregatit iar rezultatul este garantat, fiind un desert rapid pentru orice zi a saptamani, cand ne dorim ceva dulce.
Ingrediente
1/2 pachet foi de placinta (250 – 300 g)
Umplutura:
1-1,5 kg mere
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
scortisoara dupa gust
60 g nuci tocate
1 galbenus + 1 lingura de lapte
zahar praf
Mod de preparare Placinta cu mere si nuci:
Merele se spala si se curata de coaja. Se se dau apoi pe razatoarea mar, se adauga zaharul si scortisoara si se pun pe foc amestecand incet. Dupa ce s-a topit zaharul si a disparul tot sucul rezultat, se lasa deoparte sa se raceasca.
Cand s-a racit umplutura, se desfac foile de aluat si pana terminam de lucrat cu ele se tin acoperite cu um prosop umed.
Se ia o foaie de placinta, se unge cu ulei si de aseaza o alta foaie deasupra. Se aseaza 3 foi apoi se intinde un strat subtire de mere. Se ruleaza, indoind spre interior capetele.
Se poate pune umplutura de mere doat la un capat si se ruleaza. In acest caz sunt suficiente doar 2 foi de aluat.
Se pun intr-o tava, se ung rulourile cu galbenus diluat cu o lingura de lapte si se dau la cuptor pentru 25-30 minute la 180 °C. Se scot, se lasa sa se raceasca, se pudreza cu zahar praf si se portioneaza.
Delectati-va!