Tort cu mousse de capsuni

Tort-cu-mousse-de-capsuni-1

 

Tort cu mousse de capsuni, un tort simplu de realizat din categoria retetelor cu fructe. Capsunile pe langa gustul lor delicios, sunt satioase dar si benefice organismului.

 

Mai multe retete cu capsuni gasiti daca dati clik AICI:

Retete cu capsuni

 

Acest tort a iesit atat de reconfortant, de bun si de parfumat ca ai tot manca. Va invit sa-l incercati!

 

Tort-cu-mousse-de-capsuni-2

 

Ingrediente blat:
4 ou
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura ulei

 

Mousse de capsuni:
400 g capsuni
3 linguri de zahar farin
15 g de gelatina
300 ml frisca lichida

 

Decor:
100 ml frisca lichida
capsuni

 

Tort-cu-mousse-de-capsuni-3-1







loading...

 

Modul de pregatire Tort cu mousse de capsuni:
Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauda faina cate o lingura, se amesteca cu miscari ample si la sfarsit se rastoarna intr-o forma de tort de 23 diametru.

Se introducetava de tort in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Pregatire mousse de capsuni:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece si se pune deoparte.

Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in bucati mai mici. Se presara deasupra zahar praf si se paseaza intr-un blender. Se strecoara printr-o sita fina (eu am mai pus deasupra si un tifon).

In continuare sunt doua variante: ori se pune pe foc si se da in cateva clocote, ori se foloseste asa natural. Daca tot este vara eu am ales a doua varianta, sa le folosesc natur.
Se incalzeste putin gelatina si dupa ce o diluam cu 2 linguri de pasta de capsuni, amestecam cu intrega cantitate, mestecand sa se incorporeze uniform gelatina.

Intr-un alt bol se mixeaza frisca lichida si cand este suficient de legata se incorporeaza cate putin din pasta de capsuni cu gelatina. Trebuie lucrat repede ca sa nu se intareasca de la gelatina.

Blatul se pune inapoi in forma de tort. Daca peretele lateral al formei nu este suficient de inalt, se improvizeaza.

 x-IMG_0676

 

Se poate si insiropa blatul. Eu nu am facut-o ca blatul va trage din umezeama mousse-ului. Deci se acopera blatul cu mousse-ul de capsuni. Se niveleaza si se da la frigider 2 ore.

Se scoate, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca si felii de capsuni.

Delectati-va!

 

Tort-cu-mousse-de-capsuni-4-1

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>