Prajitura razalitura cu rubarba



Prajitura-razalitura-cu-rubarba-1

 

Prajitura razalitura cu rubarba din gama prajiturilor cu fructe. Este perioada in care gasim rubarba in supermarket si desi la noi nu prea este folosita, este minunata in diverse prajituri ca si aceasta. Daca nu va place acreala acestui fruct, il puteti inlocui cu orice alt fruct.
Este asemanatoare cu Prajitura cu rubarba si bezea, unde in loc de razalitura de aluat am avut bezea. Ambele sunt prajituri usor de pregatit si foarte bune. Delectati-va!

 

Prajitura-razalitura-cu-rubarba-4-1

 

Ingrediente:
250 g unt
150 g zahar praf
400 g faina
1 plic praf de copt cu sofran
2 oua + 1 galbenus
1 lingurita esenta de vanilie
sare

300-400 g rubarba bucati
30 g migdale tocate
1 lingura ovaz (optional)

 

Prajitura-razalitura-cu-rubarba-3

 

Mod de pregatire Prajitura razalitura cu rubarba:

Se curata dupa caz doar de partea mai lemnoasa, se spala si se taie in bucati de 1 cm. Se pudreaza cu 2-3 linguri de zahar si se lasa deoparte.

Pregatim aluatul fraged care nu trebuie lucrat mult timp, iar in locul unde il pregatim e recomandat sa fie racoare. Cernem faina cu praful de copt cu sofran si amestecam cu zaharul si sarea. Peste ingredientele uscate adaugam untul rece taiat cuburi si zeama de lamaie care va ajuta praful de copt sa lucreze.

Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Aluatul va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos sau fraged. Adaugam ouale batute putin cu o furculita si framantam pana se omogenizeaza. Infasuram aluatul in folie de plastic si-l dam la rece o jumatate de ora.



 

x-IMG_0713

 

Folosim o tava de 20×20 cm tapetata cu hartie de copt. Luam cca 1/3 din aluat pentru razalitura si pe restul il intindem in tava. Il intepam cu o furculita din loc in loc si asezam deasupra rubarba taiata bucati.

Razalim treimea de aluat rece prim razatoarea mare uniform pe toata suprafata. Daca aluatul e moale si se rade greu, se mai poate adauga putina faina. Optional se poate presara peste razalitura migdale tocate si 1 lingura de ovaz.

 

x-IMG_0715

 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 °C pentru cca 40 de minute, intai la foc tare apoi scadem temperatura. Lasam sa se raceasca in tava si inainte de servire se taie in bucati. Eventual se poate si pudra cu zahar praf vanilat. Este o prajitura care dispare repede, asa de buna este. Serviti cu drag!

 

Prajitura-razalitura-cu-rubarba-2-1

Retete asemanatoare sunt si aceste retete de mai jos.

Clik pe poze pentru a vedea reteta:

Prajitura-razalitura-cu-visine-1-1Prajitura-cu-piersici-si-nuci-1





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.