Tarta cu ciocolata si capsuni un desert ciocolatos cu fructe parfumate. Puteti sa alegeti varianta cu aluat din biscuiti. O veti pregati mai repede si nu va mai complicati cu coacerea. Eu insa am pregatit tarta cu aluat fraged, dar ambele variante sunt la fel de bune.
Ingrediente Tarta cu ciocolata si capsuni:
Aluat fraged:
300 g faina
250 g unt
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
3-4 linguri de lapte
sare
Ganache de ciocolata:
300 g ciocolata
(200 g ciocolata amaruie + 100 g ciocolata cu lapte)
250 ml frisca lichida
2 linguri ulei pentru luciu
200 g capsuni
Mod de pregatire:
Suntem in perioada capsunilor … cine rezista acestor fructe dulci si parfumate.
Pregatire aluat fraged:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul, sarea si oul batut cu 3-4 linguri de lapte.
Daca aluatul se lipeste si nu se sfarama, este gata. Daca se sfarama adaugati putin lapte rece. Se inveleste intr-o folie de plastic si se da o ora la rece.
Se intinde aluatul in forma de tarta, se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se acopera cu hartie de copt in care punem fasole, orez, pietricele … sau ce aveti. Astfel nu va creste aluatul la cuptor.
Se da apoi la 180 °C pentru 20 minute. Se urmareste cuptorul sa nu se arda pe margini.
Pregatire ganache de ciocolata:
Cat se raceste tarta, se pregateste ganache-ul. Intr-o craticioara se incalzeste frisca si se adauga ciocolata rupta bucati si
uleiul pentru luciu. Se amesteca pana se topeste uniform.
Se lasa 5 minute sa se raceasca si apoi se umple tarta cu ciocolata. Se lasa sa se intareasca putin si se orneaza cu capsuni.
Delectati-va!