* 120 gr unt nesarat
* 2 oua mari
* 1/2 lg praf de copt
* 1 lg esenta de vanilie
Mod de preparare:
În castron se bate cu un mixer, untul si zaharul pâna devine pufos. Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare. Se adauga coaja de lamaie, iaurtul (sau laptele), esenta de vanilie si se amesteca.
Se amesteca si faina, apoi razalitura de lamaie.
Se ia din aluat si se pune în cupele de briosa cu ajutorul a doua linguri sau o lingura de inghetata. Coaceti circa 20-30 de minute sau pâna când o scobitoare introdusa in centrul briosei iese curata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din tigaie.
Se poate face o glazura de lamaie din 1/2 ceasca de zahar si 2 linguri de suc proaspat de lamâie sau se pot pudra simplu cu zahar sau orice alt decor.
Dar cum eu tocmai facusem Dulceata de piersici, le-am ornat cu felii de piersici.