Clafoutis cu cirese un desert usor si rapid pentru cand ne dorim ceva dulce. Se pregateste cu fructe de sezon si diverse esente. Eu acum am pus putin rom (nu esenta) si va recomand sa incercati, ii da un gust aparte!
Ingrediente 2 portii:
100 g de cirese / visine
100 ml de lapte
70 g de faina
50 g de zahar
25 g unt topit
2 oua
o lingurita de rom (nu esenta, de preferat)
fulgi de migdale
Mod de pregatire Clafoutis cu cirese:
Ciresele sau visinele se spala si se aseaza in doua forme de mini tarte unse cu unt topit. Eu nu le-am scos sanburii ca sa aiba tinuta, dar daca doriti o puteti face.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga apoi faina in ploaie alternand cu laptele. Puteti folosi ce esenta va place, eu am folosit o lingurita de rom si va garantez ca i-a dat un gust aparte.
Se imparte in mod egal in cele doua forme peste cirese.
Se dau formele la cuptor la 180 °C pentru 25 de minute.
Cand se serveste se poate pudra cu zahar praf si fulgi de migdale. Delectati-va!
Oare o merge si fara lapte?
Din pacate bebelul meu are intoleranta la lactoza…:(
Ioana, nu stiu sigur, dar cred ca lapte de soia este bun in cazul bebelusului tau. Sau poti pune un sirop pe care il tolereaza.