Daca tot este sezonul urzicilor m-am gandit la o placinta. Pentru forma care vreti sa o dati, se poate rotunda ca la Placinta cu feta, spanac si rosii uscate, sau sub forma de rulouri ca la Rulouri cu legune si ciuperci si la Strudel cu pui si legume.
Pentru prezentarea acestei placinte foietaj am fost inspirata de o emisiune a lui Donna Hay pe Paprika.
Ingrediente / 2 persoane:
Mod de preparare Placinte foietaj cu branza si urzici::
Urzicile le curatam de coditele mai lemnoase si le spalam la jet de apa. Se fierb in apa cu sare, apoi se scot in apa foarte rece, ca sa-si pastreze culoarea si sa oprim fierberea. se scug bine si se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca urda cu smantana cat sa devina cremoasa. Se adauga rosii uscate taiate in felii subtiri. Se condimenteaza cu vegeta si se incorporeaza urzicile tocate si patrunjel tocat.
Luam doua foi de placinta, care se ung cu unt topit sau ulei de masline si se suprapun. Se taie cu un cutit pe jumatate si se suprapun iarasi. Astfel vom avea un dreptunghi cu 4 foi de placinta. In centru se intinde jumatate din umplutura, dar lasand cca. 3 cm de jur imprejur. Se aseaza cubulete de branza feta si patrunjel tocat. Se pliaza spre interior partea libera de foi. Imaginile vorbesc mai bine.
Se repeta cu celelalte doua foi si restul de umplutura. Se aseaza in tava pe hartie de copt cele doua placinte foietaj. Se ung pe lateral cu unt si se dau la cuptorul incins la 180 °C pentru 25 de minute pana capata culoare, iar foile parca infloresc.
Se servesc calde. Se pot face si alta umplutura. La fel de buna este si cu loboda, ca tot este sezonul ei. Delectati-va… e tare buna!
Vai , arata minunat !!!! Si se potrivesc tare bine intr-o zi de weekend :)))
Pupici !
O combinatie tare delicioasa!! Pozele sunt super!
Eu am mai gustat din bunaciunea asta cu urzici, facuta de tine….
E minunata.
Te tzuc cu drag !
Ce bine arata placintele astea! Mie imi plac tare mult urzicile, le consum cu pofta 😉