Pleurotus cu sos de vin alb



 

Ciupercile Pleurotus constituie un aliment foarte indicat in alimentatia omului avand un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.

 

 Ingrediente:

* 1 legatura ceapa verde
* 1 ardei rosu
* 1/2 ardei verde
* 1/2 pahar vin alb
* 50 g margarina de gatit
* ulei de masline
* sare
* piper.
* 1 legatura marar

 

Mod de
Mod de preparare:
Din manunchiul de pleurotus se desprind palariiile mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri, pentru ca atunci cand servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne.

 



Se curata si spala firele de ceapa verde, dupa care se taie pe oblic felii de 5-6 mm. Se pune intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de margarina si se caleste impreuna cu ciupercile. Se taie si ardeii in rondele sau fasii mai lungi si se adauga la ciuperci.
Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga

vinul, verdeata si se potriveste de sare. Dupa care se pune capacul si se lasa sa se inmoaie la foc mic. Se poate servi simplu, sau cu un orez alaturi. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.