Ciupercile Pleurotus constituie un aliment foarte indicat in alimentatia omului avand un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.
Ingrediente:
* 1/2 ardei verde
* 50 g margarina de gatit
* sare
* piper.
Din manunchiul de pleurotus se desprind palariiile mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri, pentru ca atunci cand servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne.
Se curata si spala firele de ceapa verde, dupa care se taie pe oblic felii de 5-6 mm. Se pune intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de margarina si se caleste impreuna cu ciupercile. Se taie si ardeii in rondele sau fasii mai lungi si se adauga la ciuperci.
Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga
vinul, verdeata si se potriveste de sare. Dupa care se pune capacul si se lasa sa se inmoaie la foc mic. Se poate servi simplu, sau cu un orez alaturi. Pofta buna!
Daa, asa e…ciupercile sunt carnea saracului. pup
ce mult imi place mancarica asta 😀
Declaratie de dragoste ?!TE IUBESC la nebunie pentru felul in care ,,pictezi" tu farfuriile.Arta adevarata …
Intr-adevar,sunteti niste artisti !! Arata exceptional!
Super !!! Imi plac ciupercile !