Ingrediente :
2 dovlecei
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
2 rosii
ulei de masline
sare
Se spala toate legumele. Dovleceii si vinetelese taie dupa gustul fiecaruia. Eu i-am taiat in felii si apoi i-am taiat in sferturi. Ceapa, ardei se taie julien sau cubulete.
Rosiile se cresteaza la partea inferioara, iar apoi se scufunda pentru jumatate de minut in apa clocotita. Dupa aceasta rosiile se vor decojii foarte usor.
Sunt mai multe moduri de preparare. Fie se face in tigaie pe foc, adaugand pe rand legumele, fie se dau la cuptor.
Eu dupa ce am prajit putin vinetele iar dovlecei i-am oparit 1-2 minute, am asezat toate legumele in sraturi in vasul roman, terminand cu rosii feliate.
Am dat vasul la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 °C. Se serveste cald sau rece. Pofta buna!
Arata bine mancarica asta de legume:)
Asa ma distreaza denumirea asta de numa:)) Ma gandesc la soricelul ala bucatar de la desene pe care il chema ratatouile:)
Deci e un fel de ghiveci de-al nostru romanesc atata ca legumele sunt mai mari taiate si nu are orez:)
O seara placuta va doresc.
parfumé au basilic c'est un délice
bonne soirée
@Bianca ai dreptate. Tendinta de a imprumuta denumiri straine, nu-i doar in gastronomie. O zi frumoasa.
@Fimère, merci est bonne journée.