Ingrediente:
* 2 linguri de orez
* 1 ceapa
* 1 telina mica
* 1 cub supa de legume
* 100 g smantana
* frunze de leustean
Modul de pregatire Ciorba de perisoare à la grec:
Se pune apa la fiert. Se adauga osul de porc. Se spumeaza si se lasa la foc linistit pana pregatim legumele. Ceapa se taie marunt, morcovul, telima si cartofii se taie in cuburi.
Rosiile se decojesc scufundandu-le in apa clocotita pentru cateva momente si apoi in apa rece. Se vor decoji usor. Se taie tot in cuburi mici. Se adauga la fiert impreuna cu cubul de legume. Se sareaza dupa gust.
Între timp se pregatesc perisoarele. Într-un castron, se amesteca carnea tocata cu orezul, sare si piper dupa gust. Când legumele sunt andante, dupa cca.15-20 minute, se fac perisoarele, cam de 2 cm în diametru si se adauga in supa.
Spre sfarsit se adauga si borsul, fiert separat si apoi adaugat in ciorba. Se face si un liezon dintr-un ou si 2 linguri de smantana, care se dilueaza cu supa si incet se adauga in ciorba, impreuna cu frunzele de leustean tocat.
Ce as manca si eu o farfurie la ora asta:))
@Bianca, ma bucur ca te tenteaza o farfurie, chiar daca seara cade greu.
Foarte buna. La mine abia s-a terminat.