Ciorba de perisoare à la grec



Ciorba de perisoare à la grec o ciorba cunoscuta, tare buna si dreasa cu smantana si galbenusuri.

 

Ingrediente:

* 400 gr. carnea tocata fin (porc si vita)
* un os de porc
* 2 linguri de orez
* 2-3 morcovi
* 1 ceapa
* 2 rosii* 2 cartofi mici
* 1 telina mica
* 500 ml. Bors
* 1 cub supa de legume
* 2 galbenusuri
* 100 g smantana
* sare piper
* frunze de leustean



Modul de pregatire Ciorba de perisoare à la grec:
Se pune apa la fiert. Se adauga osul de porc. Se spumeaza si se lasa la foc linistit pana pregatim legumele. Ceapa se taie marunt, morcovul, telima si cartofii se taie in cuburi.



Rosiile se decojesc scufundandu-le in apa clocotita pentru cateva momente si apoi in apa rece. Se vor decoji usor. Se taie tot in cuburi mici. Se adauga la fiert impreuna cu cubul de legume. Se sareaza dupa gust.

Între timp se pregatesc perisoarele. Într-un castron, se amesteca carnea tocata cu orezul, sare si piper dupa gust. Când legumele sunt andante, dupa cca.15-20 minute, se fac perisoarele, cam de 2 cm în diametru si se adauga in supa.

Spre sfarsit se adauga si borsul, fiert separat si apoi adaugat in ciorba. Se face si un liezon dintr-un ou si 2 linguri de smantana, care se dilueaza cu supa si incet se adauga in ciorba, impreuna cu frunzele de leustean tocat.





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.