Strudelul este un produs de patiserie care are o umplutura. Pe la anul 1690, de cand dateaza prima reteta de strudel, gasita la Biblioteca orasului Viena, umplutura era dulce, dar dupa 1800 s-a diversificat si au aparut si umpluturi cu carne, ciuperci, branza, varza… Iata un Strudel cu umplutura sarata, de carne si legume.
Ingrediente
Mod de preparare:
Pregatim umplutura. Intr-o tigaie se prajeste carnea de pui sau curcan, taiata cubulete. Se pot folosii fliturile care ne raman de la alte preparate. Se condimenteaza.
De preferat sa folosim legume la punga din supermarket, sunt gata taiate si merge mai repede. Am folosit legume mexicane ca au si boabe de porumb.
Intr-o tigaie punem legumele la sotat in putin ulei si incet+incet adaugam cate putina apa (sau supa), pana devin aldente. Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi se amesteca cu legumele.
Adaugam un ou si cca 100 g de smantana. Se adauga merdeata si se amesteca compozitia. Se poate adauga si o lingura de gris, daca vi se pare ca compozitia e prea zemoasa.
Suprapunem 4 foi de placinta, dupa fiecare ipicuram putin ulei si-l intindem cu o pensula, La un capat asezam jumatate din compotitie si rulam. Imchidem pe lateral ca sa nu curga zeama din compozitie.
Cu o pensula se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de susan, pin sau chimen si sare mare.
Se dau la cuptorul incalzit in prealabil pentru 40 de minute. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in bucati si se servesc.
Produsele de patiserie sunt printre preferatele mele .Imi place maxim reteta ta ! Este grozava .
Weekend placut !
Tare fain arata si sigur e super gustos . Merge bine cu o bere rece 🙂
Ce culori frumoase… si ce strudel gustos!!
Pupici
Waw ce bunatate ai facut aici !
Cred ca berea e la rece nu ?
Minunat arata, ca de gust…ce mai pot sa zic…..
Te tzuc, duminica relaxanta !
Inca o data ceva super delicios si aratos foc!
Cat de bine arata! pup
Mmm, ce buna trebuie!Yummy, servesc o feliuta:)Pup!
Bun bun bun !!! Si arata asa de bine !!!
@Adina multumesc, pup!
@Dorina ai dreptate, cu o bere rece sunt tocmai bune. Pup!
@Simona ma bucur ca-s si pe gustul tau. Pup!
@Sidy ca bine te-ai gandit. Eu vin cu strudelul, tu cu berea. Pup!
@The Wandering Oltean multumesc de aprecieri. week-end placut!
@Timea ma bucur, pup!
@Licuta Marin serveste cu mare drag. Week-end placut!
@Laura pupici si multumesc!
arata fantastic!
Am ajuns si eu, mai tarziu…dar tot amm ajuns sa vad bunatatea de strudel! Imi plac foarte mult cele cu umplutura sarata, iar asta arata delicios! Pupici
O reteta delicioasa asa cum ne-ati obisnuit….
Senzational de apetisant strudelul….:)!!!!!Felicitari! Pupici
@alinutzika multumesc. Pup!
@Poliana sunt tare bune si se pot face cu ce avem la indemana. Pup!
@Alice Kitchenette multumim fumos. Pupici!
@Mare Maria ma bucur ca-ti place. Pup