Tofu nu este pe lista preferată a meniului meu, dar o mananc cu placere cand am ocazia. Tofu este o branza de soia, un aliment sanatos şi foarte bun pentru cei care sunt la dieta, sau in zilele de post.
Eu am niste prieteni care sunt fani tofu si prin ei am ocazia sa mai mananc. Acum ca tot este perioada de post, m-am gandit ca-i o ocazie buna sa fac cateva retete cu branza Tofu. Se poate pregati cu orice sos sau topping, prajit sau pe aburi. Azi va prezint paneuri din tofu cu sos de rosii.
* ulei de masline
* 1 ceapa rosie
* bulion
* sare
* piper
Mod de preparare:
Branza tofu se taie in bicati potrivite. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de tofu, dupa ce au fost date prin pesmet. Se prajesc pe toate fetele. Se scot pe o hartie absorbanta.
Separat se pregateste un sos de rosii. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, rosiile decojite si taiate cuburi, ardeiul taiat tot in cuburi. Se adauga si lingura de amidon si se lasa sa se prajeasca un pic apoi se stinge totul cu bulion.
Cand da in clocot se adauga o lingura zahar, sare si piper dupa gust. Dupa 2-3 clocote se poate lua dupa foc si se adauga patrunjelul tocat. Se servesc paneurile de tofu pe un pat de sos de rosii. Pofta buna!
Asa panè il mananc si eu dar nu m-am gandit sa-l sevesc cu sos de rosii.Multumesc de idee.
Oau ce bine arata!!!
Ador prezentarile voastre!!!
Pupici
Minunat
Arata foarte bine.Merita incercat.