Triunghi colorat cu nuci si fructe confiate



 

Triunghi colorat cu nuci si fructe confiate un desert fara foc, care se face rapid si care este tare bun, prin ingredientele care le contine. Desi veti fii tentati sa credeti ca-i vorba de un desert din biscuiti, contine si putini biscuiti dar ingredientul de baza este nuca, la care se adauga alte ingrediente. Sursa inspiratiei de AICI, nu contine napolitane, eu am decis sa imbrac toata masa in 3 fasii egale de napolitane.
Poate sta la frigider infasurata in folie de plastic chiar o saptamana. Sper sa va placa si sa o incercati.

 

 

Ingrediente:
Sirop:
250 g zahar
200 ml apa
1 lingurita de esenta de rom

150 g ciocolata 52 % cacao (pentru post folositi cacao)

 

Alte ingrediente:
250 g nuci macinate
100 g nuci tocate
100 g biscuiti cu cacao 
100 g stafide aurii Sultan (cele mari)
100 g jeleuri de fructe
100 g cirese glasate colorate

3 fasii de napolitane late de 9 cm

 

Decor (optional):
50 g ciocolata 52 % cacao
bomboane decor

 

Modul de pregatire:
Pentru inceput facem un sirop din zahar si apa. Cand s-a legat siropul se ia de pe foc si se adauga 150 g ciocolata, rupta in bucati. Se amesteca sa se topeasca si se da la rece. Daca sunteti in post folositi cacao in loc de ciocolata.

 

 

Macinam 250 g de nuci si 100 g de biscuiti cu cacao. Se taie jeleul in bucati potrivit ca marine. Se adauga stafidele auri Sultan, din acelea mari si inca 100 g de nuci taiate grosier. Se vede mai bine in imaginile de mai jos.

 



 

Se amesteca ingredientele si se toarna siropul cu ciocolata topita. Se amesteca sa se absoarba bine siropul. Se adauga si ciresele glasate cat mai colorate.

 

 

Se intinde o folie de plastic in dublu si se formeaza o prisma triunghiulara cu latura de 9 cm. Daca vreti puteti sa micsorati
latura. Dimensiunea a rezultat din foaia de napolitana pe care am impartit-o in jumatate. Adaugati o latura, ajutati de folie o rasturnati pe alta fata si tot asa pana acoperiti cele trei fete. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider sa se lege.

 

 

Cand se serveste se imparte in feliii de cca 12-15 mm.

 

 

Dupa preferinte, puteti decora sau nu, topind ciocolata si deasupra bomboane sau inimioare, in cazul meu.

 

 

Sunt foarte bune, delectati-va!

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.