Prajitura de post cu gem si migdale



 

Prajitura de post cu gem si migdale, desi fara oua si smantana prin combinatia cu gemul de zmeura, care-i foarte parfumat si fulgi de migdale, devine apetisant si tare bun la gust. Puteti folosii si alt gem, dar cel de zmeura prin culoarea sa frumoasa, da un si un efect mai frumos prajiturii.

 

 

Ingrediente / tava 21 x 21 cm:
350 g faina
1 plic praf de copt
sare
120 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
250 g margarina vegetala
100 ml apa minerala

150-200 g gem / dulceata de zmeura
50-60 g migdale feliate

 

 

Mod de pregatire Prajitura de post cu gem si migdale:
Intr-un castron se cerne faina cu praful de copt. Se adauga putina sare si margarina taiata in cuburi. Se adauga si zaharul farin si cel vanilat si se framanta pana se incorporeaza untul in faina.
Se adauga apa minerala, care ajuta la activarea prafului de copt. Se strange aluatul, se imbraca in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 minute.



 

Se scoate aluatul se intinde cu un sucitor, apoi se aseaza in tava de 21 x 21 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se intinde deasupra dulceata sau gemul de zmeura.

 

 

Se poate folosi orice alt gem, dar cel de zmeura, prin culoarea sa da un efect mai frumos prajiturii.
Deasupra se presara fulgi de migdale si se da tava la cuptor la 180°C pentru 35-40 de minute.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se portioneaza si se serveste.

Mie mi-au iesit 9 bucati, dar asta depinde de cat de mari sau mai mici le taiati. Delectati-va!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.