Dovlecei rotunzi umpluti la cuptor, o mancare usoara. Cum am gasit acesta forma de dovlecei rotunzi, care se gasesc destul de rar si erau si cruzi, am zis sa ii umplu cu ciuperci si/sau legume distuite. Este o mancare care are nevoie de putin timp pentru preparare. Fara cascavalul din umplutura poate servi ca o mancare de post.
Asa ca… ce ziceti … va tenteaza?
Ingrediente / 3 porti:
3 dovlecei rotunzi potriviti
Umplutura 1:
morcovi
ceapa
miez de la dovlecei
ardei colorati (de preferat)
ulei de masline
supa de legume
pasta de rosii
sare
piper alb
verdeata tocata
Umplutura 2:
ciuperci champignon tocate
sare
piper alb
cascaval / parmezan ras (optional)
verdeata tocata
Mod de pregatire Dovlecei rotunzi umpluti:
Nu am pus decat ingredientele care le-am folosit, ca gramajele sunt in functie de numarul bucatilor care ii avem. Se spala, apoi li se taie capacul si se scobeste miezul.
Intr-o tigaie se distuie ingredientele: morcovi rasi, ardei taiati felii, din miezul de la dovlecei, tocat marunt, pasta de rosii, verdeata tocata, sarea si piperul alb.
Intr-un alt vas se soteaza ciupercile tocate marunt, se condimenteaza dupa gust si dupa caz se complecteaza cu putina supa. Apoi se adauga verdeata tocata si cascaval / parmezan ras. Daca o pregatiti pentru o zi de post scoateti cascavalul.
Se omogenizeaza bine si cu aceste amestecuri se umplu dovlecei, care se aranjeaza intr-o tava sau un vas rapetat cu margarina/unt..
Le acoperim cu palariile taiate anterior. Se adauga sos de rosii diluat cu putina supa si se da la cuptor la foc domol.
Cand sunt aproape gata, se presara marar tocat si se serveste cu smantana. Pofta buna!