Dovlecei rotunzi umpluti



Dovlecei-rotunzi-umpluti-1

 

Dovlecei rotunzi umpluti la cuptor, o mancare usoara. Cum am gasit acesta forma de dovlecei rotunzi, care se gasesc destul de rar si erau si cruzi, am zis sa ii umplu cu ciuperci si/sau legume distuite. Este o mancare care are nevoie de putin timp pentru preparare. Fara cascavalul din umplutura poate servi ca o mancare de post.
Asa ca… ce ziceti … va tenteaza?

 

Dovlecei-rotunzi-umpluti-3

Ingrediente / 3 porti:
3 dovlecei rotunzi potriviti

 

Umplutura 1:
morcovi
ceapa
miez de la dovlecei
ardei colorati (de preferat)
ulei de masline
supa de legume
pasta de rosii
sare
piper alb
verdeata tocata

 

Umplutura 2:
ciuperci champignon tocate
sare
piper alb
cascaval / parmezan ras (optional)
verdeata tocata

 

Dovlecei-rotunzi-umpluti-2



 

Mod de pregatire Dovlecei rotunzi umpluti:
Nu am pus decat ingredientele care le-am folosit, ca gramajele sunt in functie de numarul bucatilor care ii avem. Se spala, apoi li se taie capacul si se scobeste miezul.

x-IMG_2160

Intr-o tigaie se distuie ingredientele: morcovi rasi, ardei taiati felii, din miezul de la dovlecei, tocat marunt, pasta de rosii, verdeata tocata, sarea si piperul alb.

x-IMG_2161

Intr-un alt vas se soteaza ciupercile tocate marunt, se condimenteaza dupa gust si dupa caz se complecteaza cu putina supa. Apoi se adauga verdeata tocata si cascaval / parmezan ras. Daca o pregatiti pentru o zi de post scoateti cascavalul.

x-IMG_2165

Se omogenizeaza bine si cu aceste amestecuri se umplu dovlecei, care se aranjeaza intr-o tava sau un vas rapetat cu margarina/unt..

Le acoperim cu palariile taiate anterior. Se adauga sos de rosii diluat cu putina supa si se da la cuptor la foc domol.

x-IMG_2167

Cand sunt aproape gata, se presara marar tocat si se serveste cu smantana. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.