Tort aperitiv din clatite si crema de branza



Tort aperitiv din clatite si crema de branza un antreu colorat si apetisant. Sper sa va placa si sa incercati!

 

Ingrediente:

* 3-4 oua
* lapte
* sare
* apa minerala
* bere (optional)
* 1 ardei rosu fin tocat
* pasta de rosii sau de ardei
* ulei de masline
* marar tocat fin

 

Pentru umplutura:
* 300 g brânza moale (Philadelphia)
* 5-6 linguri de smantana
* marar tocat
* sare
* piper

 



Mod de preparare Tort aperitiv din clatite si crema de branza:

Se face o compozitia de clatite din oua, lapte si apa minerala ( optional bere ). Se condimenteaza cu sare si piper.



Se imparte in parti egale in doua boluri. In primul bol puneti 1 lingura pasta de rosii (sau pasta de ardei), pentru culoare si ardeiul rosu taiat cubulete mici. In al doilea bol adaugati marar tocat si o picatura de colorant verde. Incalziti uleiul intr-o tigaie si faceti pe rand clatitele. Trebuie sa rezulte 10 clatite, 5 rosii, 5 verzi.

 

SFAT: intrucat atat ardeiul cubulete cat si mararul, daca este pus direct in compozitie, fiind greu se lasa la fund si este greu sa fie repartizat uniform pe fiecare clatita la fel, le impartiti in mod egal pe numarul de clatite si le adaugati direct pe clatita, imediat ce ati pus-o in tigaie, ca sa se lipesca.

Dupa ce ati terminat clatitele, cat se racesc, se face crema de branza. Se amesteca branza, smantina, mararul si se comdimenteaza dupa gust. Se ung foile de clatite, alternand rosu, verde…si tot asa pana le terminati.

Se imbraca apoi in folie de plastic si se pun intr-un bol. Se da la rece, iar cand se serveste, se rastoarna si se scoate folia. Rezulta un tortulet din clatite cu crema de branza.

 

 





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.