Drob de porc cu ardei, mazare si porumb



Drob-de-porc-cu-ardei-mazare-si-porumb-1

 

Drob de porc cu ardei, mazare si porumb un aperitiv sau antreu, oarecum asemanator cu Drob din piept de pui cu verdeata. Legumele maruntite si adaugate in drob ii vor da atat un gust minunat dar si un aspect placut in sectiune.
Drobul se serveste rece cu o salata alaturi.
S-ar putea s ava placa si alte retete de Drob pe care le gasiti AICI.

 

Drob-de-porc-cu-ardei-mazare-si-porumb-3-1

 

Imgrediente:
500 g carne tocata de porc
100 g boabe de porumb la conserva
100 g mazare verde sau congelata
1/2 ardei gras rosu
1 ceapa
3 linguri pesmet
2 oua medii
1 leg. marar proaspat
sare
piper negru macinat

 

Drob-de-porc-cu-ardei-mazare-si-porumb-2

 

Modul de pregatire:
Carnea tocata se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Eu am adaugat si un varf de cutit de nucsoara. Se resara 2-3 linguri de pesmet,
Pregatim legumele care se vor adauga in carnea tocata. Ceapa se taie marunt. Boabele de porumb se scurg. Mazarea fie proaspata fie congelata se blanseaza 2-3 minute, dupa care se muta repede in apa foarte rece ca sa ramana verde.
Ardeiul gras californian se taie in fasii apoi in cubulete.
Se adauga legumele tocate peste carnea tocata, se amesteca.



 

x-IMG_9743

 

Se adauga cele doua oua si mararul proaspat tocat. Se omogenizeaza compozitia de carne.
O forma de chec de 12×22 cm sau de terina se unge cu ulei de masline si se intinde compozitia. Se unge si deasupra cu putin ulei si se presara putin pesmet.

 

x-IMG_9749

 

Se aseaza intr-o tava cu apa pana la jumatatea formei de chec si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 de minute. Ultimele 10-15 minute se scoate vasul cu drob din bain-marie.
Se lasa sa se raceasca in forma. Se rastoarna pe un platou si se taie felii pentru servire. Pofta buna!

 

Drob-de-porc-cu-ardei-mazare-si-porumb-4-1





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.