Salata de oua in sos de curry la pahar un aperitiv lejer si elegant prin servirea in pahare. Acest mod de prezentare a salatelor este practica, fiind usor de servit dar si de consumat.
Ingrediente:
3 oua fierte tare
100 g mazare
1-2 fire de ceapa verde
1 mandarina mare (sau din conserva)
200 g maioneza
100 g iaurt gras
1-2 lingurite de curry ( + 2-3 firisoare de sofran)
sare
piper
patrunjel pentru decor
Mod de pregatire:
Intr-un alt bol se amesteca maioneza, iaurtul si curry-ul pe care l-am dizolvat in foarte putina apa calda. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (eu am folosit vegeta) si se omogenizeaza totul.
Ouale se fierb tare, se scot si se pun in apa rece. Se curata de coaja si se pun deoparte.
Se fierbe mazarea. Ceapa verde se taie oblic de 5-6 mm.
Intr-un bol se pun mazarea, ceapa si 2 oua taiate in bucati.
Se amesteca cele doua. Se curata mandarina, apoi se desprinde fiecare felie fara coaja. Se taie in bucati potrivite si se incorporeaza in salata. Se adauga si din sucul rezultat prin curatare mandarinei. Va da o savoare aparte salatei.
Se aseaza in 2-3 pahare, in functie de cat se pune in pahar. Se orneaza cu felii de ou, (din cel de al treilea) si patrunjel.