La Drobul de miel de anul acesta am mers tot pe reteta mea din anii anteriori: Drob de miel sau Drob de miel in forma de guguluf.
Cum pachetul de maruntaie cumparat anul acesta nu avea prapure, am presarat deasupra pesmet fin. A iesit un drob aspectuos si bun la gust, care a incantat familia.
Ingrediente Drob:
800 g maruntaiele de miel ( ficat, inima, rinichi, splina )
cca. 300 g carne macra de miel
80-100 g unt topit si racit
5 oua mari
100 ml smantana
2 legaturi de ceapa verde (6 fire)
1 legaturi de usturoi verde (3 fire)
1 legatura de patrunjel
2 legatura de marar
2-3 linguri pesmet fin
condimente pentru miel
sare si piper dupa gust
ulei pentru uns tava
Mod de pregatire Drob de miel /3:
Se curata si se spala bine organele de miel. Ficatul se taie in doua, rinichii si inima se taie pe jumatate si se curata de sangele aflat in interior, plamanii se taie in bucati potrivi de mari si se inteapa din loc in loc cu un cutit sau cu o furculita.
Intai toate se oparesc in apa clocotita, se spumeaza apoi se arunca apa si se fierb in alta apa cu sare cca. 30 de minute.
Cu ficatul trebuie avut grija. Daca infigem in el un cutit si nu mai iese sange, il scoatem in apa rece ca sa oprim fierberea ca altfel se intareste.
Cand toate sunt fierte se scot si se lasa la racit. Alegem o bucata de carnea de cca. 100-0150 g si cateva bucati de ficat pe care le feliem in cubulete cu un cutit, iar restul se trec prin masina de tocat carne.
Apoi se adauga ouale crude batute usor cu smantana. Se asezoneaza cu condimente pentru miel si dupa caz se mai adauga piper, sare. Se incorporeaza ceapa si usturoiul taiate de cca. 1 cm si verdeturile tocate marunt.
Se amesteca bine totul, se unge cu unt o forma de chec sau de cozonac. Daca aveti prapure il intindeti pe pereti formei lasand sa cada si in afara. Eu acum nu am avut si de aceea am tapetat pereti si cu pesmet fin. Se umple apoi forma cu amestecul de drob. Se taseaza cu o lingura sa nu ramane goluri. Se presara deasupra putin pesmet fin.
Se da tava la cuptor pe bain-marie, la 160 °C pana se rumeneste bine si devine maroniu. Se lasa sa se raceasca in tava, se scoate apoi pe un platou si se feliaza.
Pofta buna!