* 7 linguri zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 1 lingura apa rece
* 1 praf de copt
* 4 linguri zahar
* 2 cutii marii compot de piersici
* 3 lg de zahar farin
* 1 plic intaritor de frisca
Mod de pregatire:
Pregatirea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza cu zeama din compotul de piersici.
Pregatirea cremei:
Se bate frisca tare. Eu am avut smantana si am adaugat si 2-3 linguri de zahar farin. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baine-marie pana se topeste. In gelatina se pune in 1-2 linguri de suc de piersici din compot.
Se incalzeste putin si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Dupa ce s-a racit in crema se adauga si crema mascarpone sau o crema de branza fina si la urma se incorporeaza si frisca. Albusele de ou eu nu le-am folosit, dar daca vreti se pot incorpora si ele.
Dupa ce am terminat si crema, incepem montarea tortului. Pe primul blat adaugam un strat subtire de crema mascarpone. Peste crema asezam in cerc jumatati de piersici din compot, cat mai apropiate. au intat cam o cutie mare de compot.
Apoi complectam cu restul de crema, umpland bine golurile dintre piersici. Asezam deasupra al doilea blat. A iesit inalt pentru ca si piersicile au fost mari. Imbracam tortul cu frisca pregatita din:
Din cea de-a doua cutie de compot, taiem restul jumatatilor de piersici in felii, pe care apoi le aramjam pe tort in cerc. Pe lateral am presarat zahar colorat.
Ce pofta mi-ati facut!
Daca as putea baga lingurita prin display…
superb!:)
Foarte frumos, foarte gustos.
cred ca e foarte gustos, la cat de bine arata!!!
E foarte gustos, l-am facut de cel putin 3 ori si de fiecare data o adevarata reusita.Tinut la rece cateva ore si te lingi pe degete de bun ce este…azi fac din nou.pofta buna tuturor
Minunat
Ce de tort!!!! As manca o felie sau doua :-)))).
De-li-cios ! Felicitari!
Arata de nota 10!!felicitari!!!!dar totusi mi-ai facut o pofta,,,,
Stii cum se intampla? Spui: vai ce felie mare mi-ai pus, e prea mult!
Si pana la urma o mananci toata.Nu-i asa?
Arata de nu se poate!Super!
O zi minunata!
@Boabe de Cafea ar fi minunat daca am putea gusta, dae ne-am si ingrasa. Pup!
@alison, multumesc. O seara frumoasa.
@Cristina, multam de vizita si aprecieri. Pup!
@Vanilla da e foarte racoritor si reconfortant. Pup!
@Bianka, multumesc, pup.
@Reka, chiar si trei felii, cu drag. Pup!
@Amalia, multumesc frumos.
@mirela, multumesc pentru nota 10, pupici.
@Lilly, ai dreptate, felia e cam groasa, dar ca sa nu tai de doua ori. Se mananca, cum spui. Pup!
@JANET ma bucur ca-ti place. O seara frumoasa.
cat de bine poate sa arate!!! poate ma ambitionez si eu sa fac!
beautiful presentation
Foarte frumos tortul !
Iar combinatia piersici,mascarpone,pe mine nu ma lasa rece.:)
@Mitinita e de efect, dar este usor de facut si succesul e garantat. Pup!
@Torviewtoronto, thank you so much for the comments!
@Lia, da e o combinatie reconfortanta. Pup!
Minunat tot ce faceti voi aici!Va felicit din sufletul!Sper ca intr-o zi si blogul meu sa fie asa plin de bunatati ca al vostru!Multa sanatate si numai bine!
complimente pentru tort,pentru tot ceea ce faci,ai un blog minunat
In sfarsit am reusit sa fac si eu ,crema a fost delicioasa!!!
Buna!E ft frumos tortul!Ati folosit oua de casa?
@raluka multumesc frumos, ma bucur ca-ti place. Da, intamplator la acest tort primisem oua de casa. Multumesc de vizita!
Mmmm….cred ca gustul este divin..!!!!Vreau si euu…..!!
Felicitari pentru tort!!!!!! Este SENZATIONAL:)!!!!!!Pupici
@Mare Maria ma bucur mult ca ti-a placut. E fin si racoritor. Multumesc, pupici!
@ana maria ma bucur ca ti-a placut asa mult. De fapt e asa de reconfortant ca nu are cum sa nu-ti placa. Multumesc de aprecieri si te mai astept!
Foarte bine arata! Extrem de apetisant si "colorat"…Cu siguranta il adaug la preferate! Imbratisari si felicitari!
@Victoria P multumesc frumos! Te imbratisez si eu!