Tort Diplomat



 

Cum saptamana aceasta a fost vacanta scolara, am avut in vizita pe unul din nepoti (11 ani). De cate ori vine la noi, primesc comanda inainte ca el sa ajunga, cu ce tort sa-l asteptam. De data aceasta, comanda a fost de Tort Diplomat. Iata ce a iesit… lui i-a placut, sper ca si voua.

 

Ingrediente:
* 2 blaturi din cate 3 oua
(1 blat cu 2 picaturi de cilorat verde, al 2-lea cu colorant portocaliu)
* 6-7 kiwi mari
* 3-4 portocale
* 100 ml frisca pentru decor
* cocos verde pentru decor
Sirop pentru blat:
* 200 g zahar
* 300 ml apa
* esenta de vanilie (sau alta esenta cu iz fructat)
Crema diplomat din:
* 5 galbenusuri
* 250 g zahar
* 200 g lapte
* 25 g gelatina
* 400 ml frisca

Mod de preparare:
Se fac doua blaturi din cate 3 oua, ca AICI. In primul se pune 2 picaturi de colorant verde, in al doilea portocaliu. Am vrut sa le asortez cu fructele care le-am folosit: kiwi si portocale.

Gelatina se pune la inmuiat. Galbenusurile si zahărul se freaca bine, se adaugă laptele si se fierb pe baie de abur, pana ajunge la consistenta unei creme pudding. Daca folositi fructe din conserva, se poate folosi si sucul din conserva.

Se ia crema de pe foc si se adauga cele 25 gr de gelatina inmuiata in apa sau suc. Se amesteca totul, pana s-a dizolvat bine toata gelatina, dupa care se da crema la rece.

Dupa ce s-a racit in crema, dar nu foarte tare, se incorporeaza 400 ml de frisca batuta.



Se tapeteaza o forma de tort cu folie. Se aseaza primul blat verde care se insiropeaza. deasupra se aseaza un strat din felii de kiwi si jumatate de frisca. Se adauga al doilea blat portocaliu, care la fel se insiropeaza.

Deasupra se aseaza de data asta felii de portocale, dupa care se intinde restul de frisca. Se da la rece 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou si se dezlipeste usor folia de plastic.

Se imbraca in restul de 100 g de frisca. In 2-3 linguri de frisca, am adaugat 2 picaturi colorant verde cu care am orneat deasupra.

Din jumatati de felii de kiwi se orneaza, dupa inspitatie. Iar ca sa fie in ton cu verdele de la kiwi, am presarat si cocos verde pe lateral. Pofta buna!





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Amy, thank you very much for the comments.

    @Cristina multumesc, pupici.

    @Vanilla, o saptamana frumoasa. Pup!

    @Bianka, multumesc, o saptamana frumoasa.

    @JANET, ma bucur ca-ti place. Daca reuseam sa pozez cand era lumina mai buna, poate arata mai bine. Dar a avut efect. Pupici!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    @Anca, daca nu-ti place izul de gelatina, poti sa faci si fara, dar nu va avea… "tinuta". Greutatea blatului si a fructelor vor apasa pe frisca si o vor scoate afara. Multumesc de vizita.

  18. 18

    nuuuuu..nu e vb de asta..e vb ca ma chinui ca sa iasa crema "cremoasa" daca ma intelegi..la mine se vad cam tare bucatele mici de gelatina..ori am lasat crema prea mult la rece si s.a intarit ..ori am "aburit.o" prea tare:))..si ma gandeam ca ai u vreun secret ceva;)..oricum nu ma dau batuta! tortul tau arata superb! vreau si eu unul!:))

  19. 19

    @Anca acum am inteles care este intrebarea. Un secret anume nu-i. Ma mir ca ti se vad bobitele de gelatina, neaparat min. 5 minunte inainte tinuta in apa rece. Alt secret nu trebuie fiarta, ca-si pierde propietatile, deci in crema calda dar luata de pe foc, se amesteca pana se dizolva bine. Cred ca mai degraba ai lasat prea mult crema la racit si atunci nu s-a omogenizat bine cu frisca. Crema cand o lasi la racit, ca sa nu faca crusta, acoper-o cu folie de plastic. Sper sa-ti fii fost de folos si sa-ti reuseasca. Succes. Pup!

  20. 20
  21. 21
  22. 22

    Azi n-ati facut mancare :)), dar uite ce am gasit eu aici !!!
    Niciodata n-am vazut un diplomat asa de frumos!
    Sa mai pun ca verdele-i culoarea mea preferata?:D
    Fain, fain de tot!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.