Tarta cu crema de piersici



Ingrediente Crusta:
1 1/3 cana de biscuiti graham,
1 1/3 cana de cocos,
1 1/3 cana fulgi de cereale / ovaz.
200 gr. unt /margarina,
coaja de lamaie

 

Ingrediente Crema:
400 gr. branza dulce
1 compot mare de piersici
150 gr. zahar
2 linguri faina
2 linguri de smantana,
zeama de lamaie
3 oua, esenta de vanilie
putina sare

 

 

 



Mod de preparare:
Reteta de crusta am retinut-o de la emisiunile lui Ana Olson, dar in loc de faina eu am pus cereale. Se amesteca toate ingredientele.
Daca aveti cocos colorat e si mai bime, pentru faptul ca-i mai mare, dar se vede frumos si in crusta. Se topeste untul si se alesteca, adaugand si coaja de lamaie rasa.
Intr-o forma cu pereti detasabili se aranjeaza cu mainile ridicand si le pereti laterali. Se da apoi la cuptor cca. 15 minute.

 

 

Preparare: umplutura:
Intr-un bol se freaca cu mixerul, branza, zaharul, zeama de lamaie, sarea si lingurile de faina. Compotul de ananas se scurge de zeama, se aleg cateva bucati pentru ornare, iar restul se paseaza cu o furculita.
Se adauga peste compozitia de branza, plus lingurile de smantana. La urma se incorporeaza si cele trei oua, dar fara a amesteca mult. Se rastoarna amestecul in crusta care a fost tinuta 15 min. in cuptor.
Piersicile oprite se paseaza, se freaca cu 1 galbenus si 2 linguri de zahar. Se pun peste crema si cu o scobitoare, se fac tot  felul de forme. Eu am gresit ca m-am grabit si nu le-am pasat bine, au ramas cam grele si mi s-au dus la fund.
Se introduce forma la cuptor pe baine-marie pentru cca. o ora jumatate. La mine un pic a prins focul.

 

Trebuie sa ramana galben curat. Am mascat oarecum cu 3-4 felii de piersici. Dar oricum a iesit foarte buna.





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.