Mod de pregatire:
Ficatul se spala si se curata de pielite. Intr-o tigaie cu unt se caleste intai usturoiul zdrobit pana capata culoare, apoi se scoate. Se adauga ceapa tocata si se lasa pana se coloreaza, dar fara sa se arda. Se adauga si ficatul de pui si se lasa sa se prajeasca sub capac, pana capata o culoare auriu-maronie.
Se ia de pe foc si se adauga cate o lingurita de mustar si de smantana. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust. Cand s-a racit se paseaza ficatul cu o furculita si se freaca totul pana devine o pasta.
Aluatul se intinde si se taie in pătrate (sau drptumghiuri) cu latura de 6-8 cm. Se pune in centru din compozitie, se umezeste patratul pe margini si se acopera cu alt patrat.
Se repeta pana se termina aluatul si compozitia. Se mai dau la rece o jumatate de ora, apoi se ung cu ou, se cresteaza dupa plac si se dau la cuptorul incins.
Se servesc calde sau reci.
Foarte bune!Mie imi plac calde,aproape ferbinti sa le maninc!Super!
o seara buna!
@Janet, multumesc… si tie o seara frumoasa.
Spui ca "Ceapa se caleste in unt, apoi se adaugă ceapa tocata şi se prăjeşte până se coloreaza." Deci? Care cum se adauga, ca sincer nu inteleg?
"Se adauga o lingurita de muştar, smantana, sarea şi piperul negru proaspăt măcinat, dupa gust." Cand, la sfarsit? Se mai tine pe foc, se mai scade? Sau se pun dupa ce se ia dupa foc?
@amadeus multumesc pentru atentionare si mii de scuze pentru scaparile din text. Am corectat. O seara frumoasa!