Ingrediente:
* 500 gr. ficat de porc
* 1 ceapa
* 2-3 catei de usturoi
* 2 linguri ulei
* 1 pahar vin
* piper * cimbru
* patrunjel verde
Garnitura:
* 500 gr. cartofi
* unt * patrunjel
Mod de preparare:
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta.
Se pun in cratita ceapa taiata fin, usturoi si uleiul. Se aseaza ficatul se condimenteaza cu cimbru, patrunjel, sare. Se toarna un pahar de vin si apa, se da la cuptor, stropind din cand in cand.
Cartofii, de preferinta cartofi noi, se fierb in coaja in apa cu sare. Se scurg, se decojesc, se adauga putin unt, sare.
Se servesc bucatile de ficat alaturi de garnitura de cartofi natur, cu verdeata taiata marunt deasupra si alaturi o salata.
Arata super,bravo…
Arata tare bine. Nu am gatit niciodata alt ficat decat pui. De ce? Nu stiu:)) stiu de la mama mea ce tare si nu e asa de bun ca cel de pui.
Deci…am gatit doar de pui.
Odata am sa incerc si porc.
Weekend minunat!!!
Pana la mine miroase ficatul asta aromat…pregateste-mi o farfurie, ca vin…;-)merci, pupik
@Surac, multumesc. Week-end placut.
@Bianca asa si este, ficatul de porc este mai tare. Dar tinut in lapte minim o ora, se fragezeste. Plus ca preparat la cuptor este mai gustos, ca atunci cand il prajesti in tigaie si se cam usuca. Incearca si o sa-ti placa. Pupik.
@Liana10…fuga ca se termina, dar nu-i nimic facem altul. Pupik si o zi frumoasa.