Pregatire:
**Blatul:
Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se separa ouale. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu untul si zaharul. Se bat pana se combina bine. Se adauga apoi macul si vanilia.
Separat se bate albusul spuma. Acesta se adauga peste galbenusuri. Se incorporeaza si faina. Se rastoarna aluatul intr–o tava rotunda de tort, tapetata cu hartie pergament. Se coace cca. 40 minute.
Cand s-a racit se taie in doua. Pe fiecare foaie se intinde 3-4 linguri de gem. Eu am avut din zmeura.
**Crema de branza:
Crema de branza se bate cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra, esenta de vanilie si la urma frisca.
Daca branza a fost mai moale si vi se pare ca nu nu se va intari, adaugati 5 g de gelatina, inmuiata si incalzita.
**Gelul de ananas:
Scurgem siropul din cutia de compot de ananas. Complectam cu apa pana umplem o cana de 200 ml. Dupa gust, mai puteti adauga 1-2 linguri de zahar.
Dizolvam gelatina in acest suc.
In forma de tort cu pereti detasabili, asezam primul blat, deasupra crema de branza, apoi cel de-al doilea blat. Deasupra aranjam rondelele de ananas. In centrul lor puneti cate o boaba de cirese sau visine, ce aveti.
Eu am pus visine din compot. Incalziti sucul cu gelatina pe foc, fara sa fiarba si rasturnatil incet peste rondelele de ananas. Se da la frigider cateva ore.
Ce bine arata!!! sa aveti pofta la el@!!
Foarte frumos si gustos arata…
Tort superba!
@Bianca, multumim. O duminica frumoasa.
@Surac, multumesc de aprecieri, o zi frumoasa.
@Magic of Spice, thank you very much:)!
Bellissimo blog, complimenti! E questa torta è spettacolare 🙂
@Lucia, grazie tanto per l'apprezzamento.
cu siguranta voi incerca acest tort.arata foarte bine.intrebarea mea este,foile de blat nu se insiropeaza cu nimic?
pupici
Arata foarte bine tortul. Daca e cu mac, sigur imi place.
Eu as fi pus mai mult mac, dupa gustul meu…dar servesc cu pofta o felie, ca e tare aspectuos!pupik
@sarah, eu nu l-am insiropat, doar am uns cu un strat generos de gem. Dar sigur ca se poate insiropa. Eu am folosit blatul cu unt, ca la chekuri, muffine, nu cel de pandispan care cere neaparat insiropare. Pupik si o saptamana frumoasa.
@Cristina, multumesc si o saptamana frumoasa.
@Liana,desigur ca se poate folosi mai mult mac. Iti urez o saptamana placuta. Pupik.
il est superbe ce gâteau et il doit être exquis en bouche
un morceau ne serai pas de refus
bonne journée
Arata tare bine tortul tau, Sara, asa cum arata de altfel toate preparatele tale 🙂
Felicitari pentru blog si pentru tot ce faci aici, de la retetele apetisante, prezentarea eleganta si pozele reusite.
Te pup si iti doresc o saptamana exeelenta!
@Fimère, certainement je ne peux pas refuser un chère amie comme toi. Bisous.
@Dana2dor, ma sint onorata cand aprecierile vin de la tine. Cat despre blogul tau… cuvintele nu sunt suficiente. Multumesc mult inca o data si o zi frumoasa.
CRED Ca e atat de bun!!!
@Goldielocks multumesc de vizita si aprecieri. Pupik.
Stiam de acest tort si acum cand l-am cautat am vazut ca a disparut o fotografie….
@ghiocel07 multumesc ca m-ai anuntat. A fost pe flick si am sters-o fara sa ma gandec ca trebuie inlocuita. O saptamana frumoasa!