Preparare:
Vinete se taie în felii de aproximativ 0,5-1 cm grosime, se condimentează cu sare şi se lasa pe o farfurie sa se scurga de apa. Dupa un timp se soteaza în ulei de măsline.
Se scot din tigaie şi se lasa pe un servetel absorbant. În acelasi ulei se prajeste si ceapa fin tocata, un catel de usturoi tăiat în felii subţiri. Apoi se adaugă carnea tocata, sosul de roşii şi se fierbe timp de aproximativ o jumătate de oră.
Intr-o forma de yena se pune putin ulei de măsline, apoi se aseaza un strat de vinete, apoi un strat de carne şi un strat de felii de roşii. Bine este sa faceti doua etaje.
Mie mi-a iesit doar unul ca era tava mai mare. Se adaugă sare şi piper dupa gust. Se adauga si patrunjel tocat şi se coace la cuptor aproximativ 30 – 40 minute. Se lasă in cuptor pana se absoarbe lichidul.
O alta reteta asemanatoare este Pachetele din vinete cu carne tocata, pe care merita sa o vedeti.
Poftă bună!
Ce bine arata!!
Trebuie sa fac si eu pana mai sunt vinete!!
C'est magnifique! And, that's about the extent of my French 🙂
Mancare asta dupa ce ai mancato,neaparat iti lingi degetele,foarte fain.
mi-e pofta…ma autoinvit la masa:))super
@Bianca pupici si o zi frumoasa.
@Surac nultumesc de aprecieri.
@Just me chiar te invit la masa cu drag. Pupik.
@Kate thank you so much for the comments!
super bine arata.yummy.la mine in familie musacaua se facea cu cartofi.n-am testat inca varianta cu vinete dar pare delicioasa.
pupici multi
@sarah sa incerci si cu vinete si iti va placea in mod cert. Asta daca iti plac vinetele in general. Pupici.
Sunt inebunit dupa musaca.
Arata demential.
@retete-de-mancaruri, multumesc de vizita si aprecieri.