* 125 g unt
* 1 ou
* sare
Ingrediente umplutura:
* 4 rosii
* 150 g mozzarella
* 150 g branza telemea
* 1 lingurita oregano
* 10 lg de ulei de masline
Mod de preparare:
Aluatul se framanta si se pune la frigider intr-o folie de plactic pana pregatim legunele. Se scot sardinele din conserva si se lasa la scurs.
Se curata vinetele si se taie în felii de 4 mm grosime. Se condimentează cu sare şi piper. Se lasa sa se scurga cca. 15 minute. Se taie roşiile în felii groase de 5 mm grosime. Se taie mozzarella tot felii. Eu am inlocuit-o cu branza grasa de oaie.
Într-o tava care se unge cu ulei se pun feliile de vinete si se dau la cuptor pentru 10-15 minute, intorcandu-le pe ambele fete. Apoi se lasa sa se raceasca pe o foaie de prosop de hârtie.
Eu am sarit aceasta faza, dar o recomand. A mers si asa dar vinetele prajite sau coapte dau un gust mai bun tartei.
Între timp, branza telemea se faramiteaza cu o furculita. Cele doua oua se bat cu sare, piper, busuiocul si oregano. Se adauga si branza faramitata.
Intindem foaia de placinta de diametru 30 si o asezam in forma de tarta. O intepam cu o furculita si o dam 5 minunte la cuptor la foc mare sa capete putina culoare.
Apoi incepem sa punem in cerc de pe margini spre centru, rondelele de vinete, rosii, mozzarela si tot asa pana le terminam in centru. Se acopera cu ouale batute cu ulei si branza.
Deasupra se aranjeaza sardinele. Se coace pentru aproximativ 30-40 minute. Pofta buna!
Sursa de inspiratie a fost : meilleurduchef.com, cu mici modificari.
Una torta buonissima e originale: complimenti!
Super aspectuoasa!!!
fantastica combinatie!
@Bianca ma bucur ca iti place. Pupici
@alison amestecul m-a incitat si pe mine cand am gasit-o. O zi frumoasa, pupik.
Foarte faina tarta…
@Surac ma bucur… o zi frumoasa.