Un Cupcake este un mic tort, conceput pentru a fi servit de o singură persoană. de regula este copt într-un cosulet de hârtie sau de aluminiu. Ca şi în cazul torturilor mari sau a prajiturilor si cupcakes se insiropeaza, se glazureaza şi se decoreaza.
* 2 oua mari / sau 3 mici
* 250 gr faina
* 1 plic zahar vanilat
* sare
* frisca
Mod de preparare:
Într-un castron, se amesteca faina cu seminte de mac, sare si praful de copt. În alt castron se bate untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul, pana devine pufos.
Se adauga ouale, cate unul si se freaca bine dupa fiecare adaugare. Se adauga coaja de lamaie, iaurtul (sau lapte) si se amesteca. Se adauga faina cu seminte de mac, sare si praful de copt.
Se ia din aluat si se pune în cupele de briosa cu ajutorul a doua linguri sau o lingura de inghetata.
Coaceti circa 25-30 minute sau pana când o scobitoare introdusa in centrul iese curata.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme.
aceeasi reteta o am si eu cu +/-. nu am pus niciodata mac, cred ca sunt extraordinare. Prezentarea e super!
Ce frumosi.Imi place si cum i-ai decorat!
Foarte apetisante!!!
Wau! ce bine arata parca-s de la cofetarie
You have topped yourself with these cupcakes! Beautiful!
foarte frumoase fotografii!urmaresc cu mare placere blogul…am ce invata!
@Corina, si eu trebuie sa mai micsorez faina, e cam multa, mi-ar fi placut mai afanate. Te pup.
@Lilly, multumesc, pupik.
@Bianca, multumesc, o sa trec sa vad ce tort ai mai creat. Pup.
@Doinitza`s cakes, multumesc de vizita si aprecieri. Te mai astept.
@geta, ma bucur ca gasesti retete care-ti plac.
Te sarut.
@foodies at home, thanks you very much.