Placinta cu spanac si ciuperci este o placinta usoara, gustoasa si foarte simplu de facut.
Pentru umplutura:
* 1 ceapa medie
* 3 oua
* ulei
* sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul congelat si ciupercile taiate felii. Se adauga sare dupa gust.
Daca aveti spanac proaspat, mai intai il fierbeti 7-8 min intr-un vas cu apa, apoi il lasati sa se scurga si il tocati. Se sparg ouale, galbenusele se freaca cu crema de branza, iar albusele se bat spuma tare.
Se incorporeaza pe rand in spanac. Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza jumatate din pachetul de foi, pe fiecare foaie se picura putin ulei.
Se aseaza umplutura si se continua cu restul de foi. Se taie in patrate inainte de a da tava la cuptor pentru 25-30 min. Eu am folosit o tava de 22×30 cm si au iesit cam subtiri. Mariti gramajul de spanac sau folositi o tava mai mica, ca sa iasa mai groase. Pofta buna!
Draguta mea Sara,ai facut aici o placinta de-mi lasa gura apa!!!Arata demential!!!Noapte buna va doresc!
Oh wow Sarah, these look wonderful! I bet even my little ones would gobble these up!! I must try them at once since I adore both spinach and mushrooms!! thanks for sharing!
Super ideea.
Am facut si eu odata cu carne si ciuperci si au iesit super.
arata super bine, in genul asta fac si eu, dar cu foi de foietaj, pe aici n-am vazut foi de placinta ca in Romania