Ingrediente:
* 2 cepe
* 1 ou
* 3 lg de pesmet
* frunze marar
* suc de rosii
* 1 foaie de dafin
* ulei
* piper
* sare
Mod de preparare:
Pentru perisoare se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul si patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.
Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pane facem sosul.
Pentru sos se toaca marunt a doua ceapa, se caleste in ulei de masline, se adauga si catei de usturoi zdrobiti, apoi se adauga rosiile in bulion si bulionul.
Cand sosul incepe sa fiarba, se adauga perisoarele si condimentele. Se completeaza cu suc de rosii cat sa acopere chiftelutele si se potriveste de sare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute, amestecand din cand in cand. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.
Fiicei mele ii place foarte mult mancarea asta!! Si la gradinita primeau doar ca era carne fiarta nu perisoare. Si eu mai fac dar rar.
Pupici
bun, bun, bun 😀 se mananca, cu mare pofta 😀
Postati,nu va-ncurcati :)) Ador perisoarele sub orice forma !!
foarte bun
Dragi Sara&Miki, sunteti minunati!Intr-un final, ma fac si eu "persoana interesata" la voi ca sa va pot vizita mai des. Felicitari pentru blog!
Foooarrte bine arata… mmm … ce pofta mi s-a facut…
@Bianca nici eu nu am mai facut-o de mult si imi era pofta. Pupici!
@diamond da, a fost foarte bun, ppup!
@Ana M. Ciolacu esti o dulce, nici cu tine nu-mi e rusine cu postatul… O seara frumoasa!
@Bianka, multumesc.
@Andreea ne bucuram ca devii prietena noastra si ne vom vizita mai des. Pupicuri!
@felis ma bucur ca-ti plac. O seara frumoasa.