Aceasta reteta se poate face si in formele de muffins sau asa sub forma de chec. E rapida, usor de facut si poate fi un aperitiv bun, acum in perioada sarbatorilor.
Ingredienre:
* 200 g margarina
* 100 g cascaval ras
* 150 g ciuperci
* patrunjel tocat
* sare
Mod de preparare:
Se freaca margarina spuma. Se incorporeaza si ouale batute cu putina sare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vin rosu cand aluatul se ingroasa. Se repeta pana se termina faina.
Ciupercile daca sunt proaspete se taie felii subtiri si se distuie in putin unt, daca sunt din conserva se scurg si se maruntesc.
Maslinele si rosiile uscate se taie in fasii subtiri. Rosiile se gasesc gata uscate si marinate, foarte gustoase, la supermarket. Se adauga toate la compozitie si se potriveste de sare.
Se adauga si patrunjelul tocat si se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt.
Se coace la foc potrivit, cca. 30-40 minute. Pofta buna!
ce bine arata, o feliutza te rog 😀
mmmmm,ce bine arata,,,,fac si eu ,dar fara vin,,,am sa incerc si cu vin.
Imi plac mult checurile aperitiv, practic asta mancam noi in serile de iarna, chec si supa. Nu am incercat niciodata cu vin rosu, multumesc pentru idee!
Delicioasa idee !!! Ca intotdeauna,arata minunat!
Arata foarte bine, felicitari!!!! O s-o incerc!!!! Imi place mult.
@diamond, cu mare drag, iti ofer o felie virtuala, din pacate, pup.
@mirela, cum ne plictisim de retetele clasice, de ce sa nu incercam si sa inventam alte retete noi. Pup!
@Irina ce minunate trebuie sa fie serile de iarna la voi. Cu drag!
@Ana M. Ciolacu, multumesc, o zi frumoasa.
@Reka, ma bucur ca ti-a atras interesul de a o incerca. O zi frumoasa!
I love this, perfect with soup or salad on busy days. And of course served with the Holiday meal…wonderful!
Happy Holidays again to you both 🙂