Perisoare in sos de rosii



 

Un fel principal savuros, consistent care nu cred ca [poate fii refuzat. Va invit si va doresc pofta buna!

 

Ingrediente:

* 500 carne tocata
* 2 cepe
* 1 ou
* 1-2 catei usturoi
* 3 lg de pesmet
* frunze patrunjel
* frunze marar
* 1 conserva rosii in bulion
* suc de rosii
* 1 lingura ketchup
* 1 foaie de dafin
* faina
* ulei
* piper
* sare

 

 



Mod de preparare:
Pentru perisoare se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul si patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.

Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pane facem sosul.


Pentru sos se toaca marunt a doua ceapa, se caleste in ulei de masline, se adauga si catei de usturoi zdrobiti, apoi se adauga rosiile in bulion si bulionul.

Cand sosul incepe sa fiarba, se adauga perisoarele si condimentele. Se completeaza cu suc de rosii cat sa acopere chiftelutele si se potriveste de sare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute, amestecand din cand in cand. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Bianca nici eu nu am mai facut-o de mult si imi era pofta. Pupici!

    @diamond da, a fost foarte bun, ppup!

    @Ana M. Ciolacu esti o dulce, nici cu tine nu-mi e rusine cu postatul… O seara frumoasa!

    @Bianka, multumesc.

    @Andreea ne bucuram ca devii prietena noastra si ne vom vizita mai des. Pupicuri!

  8. 8

Dă-i un răspuns lui Bianka Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.