Barele Nanaimo sunt un desert canadian, foarte popular in America de Nord. Este o bara care nu necesita coacere şi care este denumita după orasului Nanaimo din regiunea Columbia Britanica, Canada.
Acesta consta într-un strat de napolitane faramitate, acoperite de un strat de cremă de unt, iar deasupra ciocolata topita.
* 60 g zahar
* 100 g nuca de cocos
* 250 zahar alb farin
Mod de preparare:
Pentru blat se amesteca untul, zaharul, cacaoa si 1 lingurita de vanilie la sticluta, intr-un vas cu fund dublu sau pe baine-marie. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este usor îngrosat.
Biscuiti se sfarama, se adauga nuca de cocos nuca prajita si taiata bucati cu un cutit, nu prin masina ca se face praf si nu se vad in aluat. Se adauga peste acest amestec uscat si amestecul topit de unt.
Se amesteca bine.
Compozitia este pentru o forma de cca. 15×22 cm. Se pune hartie de copt, se pune compozitia de biscuiti si nuca si se apasa sa fie compacta. Se da la rece.
Pentru crema se bate la mixer untul, zaharul, praful de vanilie instant si laptele.Se bate pana devine o crema care se intinde peste blatul de biscuiti.
Daca nu aveti pudding instant, faceti un pudding clasic, doar cu jumatate din cantitatea de lapte de pe plic, raciti fara sa se faca crusta si amestecati 2 linguri in crema de unt.
Pentru topping am deviat putin de la reteta clasica si am folosit un borcan mic de gem de zmeura, pe care l-am incalzit atat cat sa devina fluid si sa poata fii intins uniform peste crema de unt. Gemul nu trebuie sa fie cald, ca sa nu se topeasca untul. Dati la frigider. Se taie cand s-a intarit.
Am mancat in Vancouver acum cativa ani,deci de pe unde provine.Habar n-am avut ca e no cooking!
Cam cate bucati ies? Trebuie sa o incerc si eu!
UITE CA EU INCA NU AM INCERCAT PRAJITURICA,DESI TRAIESC IN CANADA, CE-I DREPT NU IN REGIUNEA DE UNDE PROVINE….:)
Ce bine arata..ce de culooori…deja e un laitmotiv la tine, draga Sara! Felicitari!
delicious this looks beautiful
Sara-What a stunning dessert. Very colorful, and festive. I know it must be fantastic to taste!
I love this dessert! Thank you for the recipe!
arata strasnic nu gluma 😀 cu siguranta mi-ar placea mult,te pup
Am sa incerc si eu reteta…este atat de apetisanta !!!
Arata foarte bine
Am sa o incerc si eu cu siguranta 🙂 arata foarte bine !!
Pupici
Lory
Arata super,am si eu o reteta de la Anna Olson,dar inca nu am facut-o,oricum mi se pare un deliciu!!!felicitari,arata beton!!!puuup!!
@Mitinita, ce frumos ca ai vizitat asemenea locuri. Daca retin bine cam 12 buc. plus ceva margini. Pup!
@Just me, originalele sunt cu topping de ciocolata. dar nu aveam atunci in casa cioco si vroiam neaparat sa le fac. Asa ca am improvizat cu gemul.
@Liana10, multumesc, te sarut.
@Torviewtoronto, @Elisabeth, @Diethood.com, thank you so much for the comments!
@diamond, Sigur o sa-ti placa cand o vei face. Pup!
@lia, nu-i greu de facut, asa ca oricand o poti incerca. Pup!
@Bianka, multumesc frumos.
@Lory, ma bucur ca te tenteaza sa o incerci. Pup!
@mirela, ai dreptate reteta originala cu ciocolata deasupra si crema de la mijloc cu cappuccino este a lui Anna Olson. Pupici
Sint asa frumos colorate, sigur sint bune, ca pozate arata nemaipomenit …
Mmmmmmmm, ce bine arata. Cred ca sunt delicioase.