Farfalle cu sos de rosii uscate si prosciutto



 

Ingrediente:
* 300 g paste farfalle
* 100 g prosciutto
* 3/4 cana rosii uscate feliate
* 4 lg de unt
* 2 galbenusuri de ou
* 2-3 lg de smantana
* 1/2 cana vin alb sec

* 2-3 lg de pesmet + crutoane uscate
* coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
* patrunjel proaspat, tocat marunt
* sare
* piper

 

 

Mod de preparare:
Se fierb pastele farfalle dupa instructiunile de pe ambalaj. Intre timp se face sosul. Se taie rosiile uscate si prosciutt in fasii subtiri. Intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de unt si se adauga rosiile si prosciutt.

Calim putin, apoi adaugam cele 2 galbenusuri frecate cu smantana si diluate cu vin alb.



Adaugam in tigaie, punem si pesmetul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam si sucul de lamaie, coaja rasa, crutoanele si patrunjelul proaspat tocat. Se ia de pe foc si se serveste cald peste paste.

 

 





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Interesanta reteta… dar de unde rosii uscate???… Eu sunt fan paste… daca as putea… as face zilnic… si cred ca ma pun la incercat retete noi… iar asta arata bine…

  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Danutza, multumesc, pupici!

    @Liana10 si mie imi place prosciutto. Pup!

    @felis, rosiile uscate se gasesc in supermarketuri, la raionul cu masline, ardei copti, gogosari umpluti… dar nu ambalate.

    @maria mihalache multumesc de aprecieri. Pup!

    @mirela cu mare drag te astept la o portie. Pup!

    @Bianka multumesc de aprecieri. Pup!

    @Gabriela, multumesc, te sarut!

  9. 9
  10. 10
  11. 11

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.