Aceasta reteta seamana cu Perisoare in sos de rosii, doar ca de data asta am schimbat sosul. Sper sa va placa si acesta varianta.
* 2 cepe
* 1ou
* 3 lg de pesmet
* 2 g curry
* 100 ml vin alb
* 2-3 linguri smantana
* piper
* sare
Modul de preparare:
Se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul, patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.
Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pana facem sosul.
Uleiul ramas de la perisoare, se strecoara printr-un tifon curat, intr-o alta tigaie. Astfel, in uleiul curat, se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si supa de legume, dupa caz cat sa rezulte un sos nu foarte gros. Daca nu aveti o supa in frigider, faceti dintr-un cub knorr.
Se adauga apoi si perisoarele si se mai lasa sa fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.
Spectaculoasa reteta.
Ah, astea nu-s perisoare…Sunt Perisoare, cu P mare.Pur si simplu minunate.
O receta foarte buna, si gustoasa
Cu orce sos,le ador!Minunate!
O seara buna!
@Cristina, multumesc…. pupici.
@Lilly ai dreptate cu P mare. Sa simti cand mananci. O seara frumoasa.
@Bianka, multumesc, pup!
JANET, da noua ne plac mult. O seara linistita.
Bun bun…
Pupici
N-am mai facut demult perisoare…
Ce ziceti de un concurs la mine pe blog?
Va astept sa participati!
@Bianca si eu te sarut.
@Alina ma bucur de vizita si aprecieri. Multumesc si de invitatia la concurs, dar cum l-ai conceput nu-i atractiv. Mai exact nu-i rentabil in mod egal pentru ambele parti. Oricum nu stau bine cu timpul. Multumesc inca o data.
exact pe placul meu si galustele si perisoarele si sosul 🙂