Perisoare in sos de curry



 

Aceasta reteta seamana cu Perisoare in sos de rosii, doar ca de data asta am schimbat sosul. Sper sa va placa si acesta varianta.

 

   Ingrediente:
* 500 carne tocata
* 2 cepe
* 1ou
* 1 catel usturoi
* 3 lg de pesmet
* frunze patrunjel
* frunze marar

Sos de Curry:

* 1 lingura faina
* 2 g curry
* 100 ml vin alb
* supa de legume
* 2-3 linguri smantana
* ulei
* piper
* sare

 

 



Modul de preparare:
Se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul, patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.

Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pana facem sosul.

Uleiul ramas de la perisoare, se strecoara printr-un tifon curat, intr-o alta tigaie. Astfel, in uleiul curat, se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si supa de legume, dupa caz cat sa rezulte un sos nu foarte gros. Daca nu aveti o supa in frigider, faceti dintr-un cub knorr.

Se adauga apoi si perisoarele si se mai lasa sa fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.

 





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Bianca si eu te sarut.

    @Alina ma bucur de vizita si aprecieri. Multumesc si de invitatia la concurs, dar cum l-ai conceput nu-i atractiv. Mai exact nu-i rentabil in mod egal pentru ambele parti. Oricum nu stau bine cu timpul. Multumesc inca o data.

  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.