* 300 g zahar
* 400 g smantana
* 1 praf de copt
Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele de umplere intr-un bol mic. Separat pregatim aluatul. Se freaca 200 g de zahar cu untul (poza 1). Se adauga pe rand galbenusurile si esenta de vaniliev. Intr-un alt bol se bat tare albusurile cu cele 100 g de zahar ramas (poza 2).
Se amesteca cele doua creme pana devin omogene (poza 3). Se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Apoi se incorporeaza in crema alternand cu smantana (poza 4).
Se unge o forma de guguluf cu unt (poza 5). Se pune o treime din aluat. Se presara jumatate din amestecul de umplere (poza 6).
Se repeta cu aluat si iar nuci si scortisoara. Se incheie cu restul de aluat (poza 7). Se coace cca 50-60 minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se rastoarna (poza 8). Eu m-am grabit si mi s-a rupt putin.
Se poate lasa simpla sau decoram guguluful topind o tableta de ciocolata alba, pe care o lasam sa se prelinga.
Mai presaram cateva bilute colorate, care sunt in ton cu niste flori de sezon. Pofta buna!
Super arata!!! Sigur delicios!! Pup
Super arata! Cu siguranta acea felie care lipseste a fost taiate pentru mine nu?! :)) pupici!
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa
Hmmm, ce bine arata, numai buna o feliuta la micul dejun… Eu am achizionat forma de guguluf si inca e intacta… rusinica mie, trebuie sa testez o reteta si inclusiv forma… Pupici si-o zi frumoasa, ca la noi ploua…
Tare bine arata. Ieri am achizitionat o noua tava pentru guguluf, asa ca am retinut reteta ta. Pupici si o zi frumoasa!
Nu numai bun, dar si frumos
@Bianca, multumesc, o zi rumoasa!
@Adela Zilahi, totdeauna felia taiata este pentru prietenii dragi, chiar si virtuali. Pupici!
@Antonia, multumesc cu mare drag incerc mai ales ca acum cu perioada cireselor sigur voi face ceva. O zi frumoasa
@Diniela, daca si forma e noua trebuie musai. Astept cu nerabdare. Pup!
@Ancuta si tu si Daniela aveti tavi de guguluf noi. Va invidiez, a mea e cam veche. O zi frumoasa!
@Bianca ma bucur, multumesc, pupicuri!
Un guguluf primavaratec,cu acele margarete pe langa el!
O seara buna!