Gulii umplute cu carne tocata o mancare care cred ca tenteaza pe oricine. In fond cui nu-i plac guliil!. O legume foarte hranitoare si care cere si foarte putin timp pentru preparare. Asa ca… ce ziceti … va tenteaza?
* 50 g orez
* 1-2 linguri ulei de masline
* piper
Mod de pregatire:
Guliile se spala, apoi li se taie capacul. Se pot si decojii, dar eu le-am lasat cu coaja care era foarte cruda. Se scobeste miezul.
Intr-un bol pregatim umplutura: se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, lingura de ulei (in functie de cat de grasa este carnea), orezul, patrunjelul, mararul tocat, sarea şi piperul. Se omogenizeaza bine si cu acest amestec se umplu guliile care se aranjeaza intr-o cratita sau un vas yena.
Intr-un alt vas se soteaza ceapa, se adauga o lingura de faina si se complecteaza cu supa. Apoi se adaugă pulpa de gulii, taiata in bucati mici si rosiile decojite si taiate in cuburi.
Se adauga sare şi piper dupa gust. Adaugam amestecul in vasul cu gulii umplute. Le acoperim cu palariile taiate amterior. In cazul in care sosul nu acopera guliile, se mai adauga supa. Se lasa sa fiarba incet.
Cand sunt aproape gata, se presara marar tocat, apoi se pune la cuptor cca 10-15 minute. Se serveste cu smantana.
Yamy, yamy cat de bine arata mancarea asta!!! Am facut si eu anul trecut dar nu mi-au iesit bune..ca au fost tari guliile. NU am stiut cum sa le fac:)
Pupici
Trebuie sa le incerc si eu, nu am mancat gulii de o vesnicie 🙂 Arata foarte foarte imbietor si e o mancare exact pe gustul meu!
@Bianca daca erau tari inseamna ca ai facut-o prin toamna cand guliile imbatranesc si devin mai lemnoase. lea sunt bunede supa. Acum sunt crude , se vad cred si-n poze ca le poti manca ca pe un mar. O zi frumoasa!
@Alina–Explora Cuisine si mie imi plac si crude. O zi frumoasa!
Mama mea a facut mult, imi plece
super bune trebuie sa fie,am vazut guli mai nou si aici in spania,cu siguranta am sa incerc retat ta,e grozava
@Bianka ma bucur ca-tuti place. Nu am raspuns la stevie ca nu am gasit cuvantul pe ungureste. Sotul meu spune ca nu exista aceasta planta la voi.
@nadina 73 ma bucur de vizita si ca am descoperit si blogul tau. Ne vom vizita mai des. Week-end placut!
Recunosc cu mare rusine ca n-am mancat niciodata gulii…dar cred ca-s bune pentru ca arata excelent in farfurie!!!
Pupici si un weekend cat mai placut!!!
@Petronela sa incerci ca sigur iti vor placea. Ca ardei si rosiile umplute, de ce nu si gulii umplute. Un sfarsit de saptamana placut!
Superb arata! Imi plac mult guliile dar nu m-am gandit pana acum ca s-ar putea face umplute. 😀 Cred ca-s minunate!