Placinta cu spanac si urda



 

Nu stiu cum a fost vremea pe la voi azi, dar la mine a fost frig, ca intr-o zi de toamna. Asa ca aceasta reteta la cuptor a fost binevenita. Un foietaj cu spanac si branza, reprezinta o gustare rapida si satioasa.

Este buna si usor de facut. Este potrivita pentru o cina, cel putin eu asa am servit-o. Calda, scoasa din cuptor s-a „topit” repede.

 

 

Ingrediente:

* 400 g aluat de foietaj
* 500-600 g de spanac verde
* 1 ceapa rosie
* marar si patrunjel verde
* 150-200 g urda
* 2-3 linguri smantana
* 2 oua + 1 ou pentru uns
* 50 g unt
* ulei de masline
* vegeta
* nucsoara

 

 

Mod de preparare:
Se opareste spanacul in apa cu sare, se strecoara si se scurge bine de apa. Separat se distuie ceapa rosie tocata marunt in putin unt si ulei de masline.

Se adauga si usturoiul tocat marunt, spanacut tocat nu foarte fin si se caleste bine pana scade. Se condimenteaza cu vegeta.

 

 

Se ia de pe foc si se adauga restul condimentelor: verdeturile tocate, urda sau orice alta branza fariamitata cu o furculita, smantana, cele 2 ouale batute putin.



Aluatul de foietaj se intinde in forma de cerc. In acesta trasam un cerc interior mai mic. Pe jumatate de cerc mai imlaturam o bordura de 1 cm. Mai bine intelegeti urmarind imaginile de mai jos.

 

 

Compozitia de spanac o asezam pe jumatate de cerc. Acoperim cu cealalta jumatate mai mica pana la diametru interior. Bordura ramasa o rasfrangem peste aluat si il inchidem, dupa ce am tamponat cu apa. Presam sa se prinda si sa rezulte o bordura pe care o taiem din loc in loc.

 

 

Intr-o tava cu hartie de copt asezam placinta, o dam cu o pensuna cu ou batut si o dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30-40 de minute. Este gata atunci cand e rumenita bine deasupra si este aurie pe dedesubt.

 

 

Se serveste calda sau rece, taiata in felii ca de tort. Este foarte buna si aspectuoasa. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1

    Nu stiu ce am combinat…dar mi-aiesit 2 comentarii,apoi le-am sters pe amandoua…vroiam sa spun ca tarta asta-i o minunatie si ca tocmai in seara asta am facut o placinta cu spanac si telemea si era foarte buna.
    Scuze pentru greseala!!!!
    Pupici si o zi minunata!!!

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Petronela am fost in acelasi gand se pare. Si la Daniela am vazut o placinta aseara. O zi frumoasa!

    @TeoBucatar spanacul e bun, sanatos si usor de pregatit. Plus ca merge in multe combinati. O zi frumoasa!

    @Adela Zilahi, multam frumos. Pup!

    @maria mihalache multumesc si te mai astept. Pup!

    @Cristina ma bucur. O zi frumoasa, pup!

    @sarah si eu la fel. Imi plac placintele cu orice umplutura. Pup!

  8. 8
  9. 9

    Buna placintica cu spanac si urda, as minca o feliuta daca as avea… Si la noi e frig, de fapt putine zile calduroase am avut vara asta… Pupici si-o zi buna !

  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Mimmi, pentru cui ii plac aluaturile, foietajele este tare buna. Pup!

    @Daniela au fost la noi zile cu 38-39 de grade. Zilele ttecute a coborat la 18 grade. Desigur ca intr-o zi-doua iar va veni canicula, ca de… e inca vara. Pupici!

    @Antonia S. daca ai tai nu vor prea mult verde, te invit la mine. O seara frumoasa!

    @Bianka, multumesc, pup!

  13. 13
  14. 14
  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.