Tarta cu piersici si amaretti un desert usor, rapid si de sezon, cu piersici sau nectarine. E o reteta banala de tarta, dar pe care am inobilat-o putin, inlocuind clasica crema de vanilie (pudding), cu o crema cu iz de migdale. Mie si alor mei le-a placut, ramane de vazut daca va tenteaza si pe voi sa o incercati.
Mod de pregatire:
Pregatim intai piersicile. Ca sa desprindem frumos coaja, se scufunda piersiciile în apa fierbinte 30 de secunde, apoi se muta în apa rece pentru soc termic. Se curata apoi usor coaja si se taie in felii.
Pentru crema cu migdale cu iz de amaretto, se amesteca zaharul, untul topit, migdalele macinate, ouale intregi, amidonul de porumb, vanilia. Biscuiti amaretto, cum se intelege si din denumire, au iz de migdale.
Daca nu aveti folositi biscuiti de cacao si adaugati o lingurita de esenta de migdale. Aveti grija sa nu scapati prea multa.
Trebuie sa se simta doar putin iz de migdale. Doar migdalele macinate nu-i deajuns pentru ai da aroma de migdala. Biscuiti se zdrobesc pentru a obţine un pesmet fin, care se adauga la crema.
Se intinde aluatul de patiserie pe o suprafata de lucru cu faina, se da o forma rotunda, care se aseaza intr-o forma de tarta. Se inteapa cu o furculita de mai multe ori. Se întinde crema peste aluat, dupa care se aseaza feliile de piersici.
Se presara cu zahar si fulgi de migdale si se da la cuptor cca 40-45 de minute.
Se lasa sa se raceasca putin inainte de a o scoate din forma. Pofta buna!
La ce ingrediente are sigur e un deliciu,pupici!
O minunatie de tarta, cu siguranta este delicioasa! Puup!
Foarte buna tarta asta.Vreau si eu o feliuta.Dau turte la schimb,am postat.Vrei?
o minunatie tarta asta! felicitarile mele, dragilor.
weekend placut
@FLORY ai dreptate, e buna racoritoare si parfumata. Pup!
@Adela Zilahi este intradevar. Multumesc si o seara frumoasa!
@DiaMar-bucataria galbena multumesc de vizita. Pup!
@Alice, multumim de aprecieri. Un week-end minunat si tie!