Patrate cu mere



 

Patrate cu mere este asemanatoare cu o reteta postata mai demult de mine, Patrate cu curmale, dupa Ana Olson. Merele sunt preferate de multi in prajituri deci sper sa va tenteze si sa o incercati.

Ingredientele crusta:

* 1 1/4 cesti de fulgi de ovaz
* 2 cesti de faina
* 3/4 ceasca de zahar brun
* 2 lingurite de scortisoara
* 1/2 lingurita de sare
* 200 g unt nesarat

 

 

Ingrediente umplutura:
* 3-4 mere potrivite
* 2 oua
* 1 cana de zahar tos
* coaja de la o lamaie (optional)
* 2 linguri de faina
* 1 / 4 lingurita de praf de copt
* 1 / 4 lingurita de sare
* 100 g stafide
* 50 g nuci taiate mare

 

Glazură (opţional)
* 4-5 lg de zahar pudra
* 1 lingura de smantana (lapte)

 

 

Mod depregatire:
Intr-un castron mare se combina faina, ovazul, zahar brun (eu am folosit alb), scortisoara şi sare. Se amesteca impreuna pentru a se combina. La aceste ingrediente uscate se adauga si untul taiat cuburi, care se framanta cu degetele, ca la un aluat. Va rezulta un aluat sfaramicios.

 

 

Se retine 1/4 din amestec pentru topping. Restul de amestec se intinde in tava de copt de 22×32 cm si se coace timp de 10-15 minute, doar pana cand se face o crusta.

 

 



Merele se curata si se dau pe razatoarea mare.

 

 

Intre timp se pregateste umplutura:
Intr-un castron se combina ouale si zahar, dar nu cu mixerul. Se adauga coaja de lamaie, se amesteca impreuna, dupa care se adauga si cele 2 linguri de faina si sarea. Adaugam si merele rase folosind o spatula.

 

 

Se adauga si stafidele care au fost tinute intr-un sirop cald si nucile taiate mare. Se pune in mod egal pe crusta fierbinte, asigurandu-va ca ajunge si la colturi. Se presara apoi restul de aluat de crusta pe care l-am retinut. Vor arata ca niste sfaramituri deasupra.

 

 

Se da din nou la cuptor pentru inca 30-35 de minute sau pana devine auriu maromiu. Se coate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet inainte de a adauga glazura.

Se prepară glazura: Intr-un bol mediu, se freaca zahar pudra cu o lingura de lapte pana devine cremos. Daca e prea tare se mai aduaga putin lapte. Se glazureaza patratele.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Fancy Cake ,multumesc. Pup!

    @maya ma bucur si tie o saptamana frumoasa!

    @Simona multumesc frumos. Pup!

    @DiaMar are aroma buna de la scortisoara. Pup!

    @maria elena, multumesc mult si te sarut!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.