Tocanita dupa mine, reprezinta felul de mancare cel mai practic si cel mai simplu, la ca nu-ti trebuie o reteta anume. E mancarea cu cele mai multe moduri de preparare.
Fiecare are o reteta pe care fie a mostenit-o sau pur si simplu adapteaza reteta dupa situatie sau dupa ingredientele care ii plac si pe care le are la momentul cand gateste. Astazi am facut o tocanita in care am vrut sa simt gustul de pui si de ardei, asa ca ingredientele principale au fost puiul si ardeiul.
* piper
* boia
Mod de preparare:
Copanelele de pui se spala si se inabuse in ulei de masline si putina apa. Cand sunt aproape gata se scot separat.
In uleiul ramas de la prajit, se inabuse ceapa tocata marunt si ardeiul gras rosu si verde, taiat fasii subtiri. Se lasa cateva minunte si se adauga rosiile decojite si taiate felii. Decojirea o facem prin soc termic, adica oparire si apoi trecerea in apa rece.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, se adauga putina faina, pasta de tomate, catei de usturoi, sarea. piperul, boiaua si se complecteaza cu putina apa fiarta.
Se mai lasa sa fiarba cca 10 minute. Se adauga apoi peste legume si copanelele de pui, putin vin alb si jumatate de patrunjel tocat si se mai fierbe cateva minute sau se poate baga vasul la cuptor pentru 15 minute, astfel tocanita ar fii mai gustoasa.
Se serveste fierbinte cu restul de patrunjel tocat deasupra. Pofta buna!
Foarte bun, os so fac si eu
superfaina….yummy
Da,Sara exact asa o fac si eu!In functie de ce gust vreau sa obtin,maresc cantitaea din respectivul ingredient,asa ca de fiecare data obtin alta tocanita.Uite asa uimesc familia:)
vai ce pofta mi-ai facut … vreau si eu o portie 😉
te pup cu drag!
O da !! si ce bine arata!! simplu dar bun rau! pupici
@Bianka ma bucur ca-ti place. Pup!
@Alice multumesc. Pupici!
@TeoBucatar, da si astfel poti avea mereu o alta mancare cu alt gust. Pup!
@Amoush cu placere te invit la masa. Pup!
@Antonia S. ai dreptate e asa de buna. Pupici!
La toate va urez o saptamana frumoasa!
imi place mult varianta ta de tocanita mai ales pentru faptul ca ai pus multtt ardei.pup
E minunata tocanita ta,iar iar in combinatie cu ardei e minunata!pupici!
Sara , f buna si … romaneasca .
Saptamana frumoasa s-aveti !
Eu sint innebunita dupa carnita de pui facuta cu ardei, mai ales ca al meu barbat e cam anticarnitapui si doar asa simte mai putin gustul si maninca de "sparge"… Acum mi-e foame, cam devreme, dar uitindu-ma la poze, am scuza… Pupici si o saptamina minunata !
ce gustos si colorat e ! Imi place yumyy yumyy !O saptamana minunata !
@sarah ma bucur ca-ti place. Pupici!
@FLORY multumesc, te sarut si o saptamana frumoasa!
@dia_diana58 multumim mult. Si tie la fel o saptamana plina!
@Daniela si sotul meu adora tocanitele, indiferenr de combinatile de ingrediente. Sunt bune trebuie sa fim de acord. Pupici!
@Mimmi ma bucur ca-ti place. Pup si o saptamana frumoasa!
Si eu fac cu multi ardei.Este grozav de buna.Te pup!
culorile din farfurie spun totul !!!!
Arata deliciosss!
Delicios! Cu mamaliguta… mmmm!
@DiaMar multumesc, te pup!
@catkitchenma bucur daca reusecsc sa transmit asta. Pup!
@Simina multumesc, pup!
@maya da si cu o mamaliguta alaturi e si mai bun. Pup!