Tort cu mousse de banane



Ingrediente blat:
* 3 oua
* 4 linguri de zahar
* 4 linguri de faina
* 1 lingura ulei + 1 lingura apa rece

 

Ingrediente sirop:
* 150 ml apa
* 3 linguri cu zahar
* esenta de vanilie

 

Mousse de banane:
* 2 banane mari
* 250 g frisca
* 3 galbenusuri de ou
* 50 g de zahar
* 50 g unt
* 1-2 lg. zeama de lamaie
* 12 g gelatina
* 3 linguri de apa fiarta rece
Ganache de ciocolata:
* 250 g frisca
* 200 g ciocolata neagra
* 40 g unt nesarat
* 6 g gelatina
* 2 linguri de apa rece
Pentru decor:  
* 2 lunguri de pudra de cacao

Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauda faina cate o lingura, se amesteca cu miscari ample si la sfarsit se rastoarna intr-o forma de tort de 23 diametru.

Se introduce tava de tort in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Intr-un vas cu fund dublu (sau pe baine-marie), se adauga galbenusurile, zaharul si untul. Se amesteca la foc moderat, cu o lingura de lemn sa nu se prinda. Amestecul este gata cand devine consistent, iar cand trecem cu lingura, ramane urma (ca in imagini).

 

 

Se ia de pe foc si cat este calda inca, se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece, apoi incalzita putin pe foc. Separat se curata bananele, se stropesc cu zeama de lamaie si se paseaza. Eu le-am pasat cu o furculita, este suficient. Apoi se incorporeaza in crema de oua.

 

 



Intr-un alt vas, se bate ferm si frisca si se incorporeaza in crema de banane.

 

 

Trebuie lucrat destul de repede ca se nu se intareasca crema de la gelatina. Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie de plastic. Se aseaza blatul insiropat si se toarna deasupra mousul de banane. Se da la frigider si intre timp se pregateste ganache-ul de ciocolata.

 

 

Se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste. Cat este calda se incorporeaza si gelatina, care a fost inmuiata in 2 linguri de rece.

Se lasa putin la rece, apoi se mixeaza pana devine cremoasa. Se intinde peste mousse-ul de banane.

 

 

Se da la rece 1-2 ore. Inainte de a se desprinde din forma pentru a fi mutata pe platou, se cerne deasupra pudra de cacao. Este un tort parfumat si foarte cremos. Sper sa va tenteze sa-l incercati. Pana atunci….bucurati-va cu o felie virtuala!





Recomandările noastre

35 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Am facut mai multe feluri de mousse-uri , dar pe cel de banane inca nu l-am incercat , desi ador bananele. La prima ocazie , voi incerca dupa reteta ta .Pupici.

  5. 5

    @Gwen thank you very much!

    @maria mihalach ma bucur ca-ti place. Si tie o saptamana frumoasa!

    @Cristina multumesc, pup!

    @Dorina daca iti plac mousse-urile, dar si bananele, iti va placea si acesta. Pupici!

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    @Licuta Marin da e tare parfumat de la banane. Pupici!

    @miremirc multumesc frumos. Pup!

    @alinutzika multumesc. Pup!

    @Fancy Cake cu draga inima. Pup!

    @Lia, multumesc, esti o dulce. Pup!

    @felis este. Incearca-l si nu o sa regreti. Pup!

    @Simona ma bucur ca-ti place. Serveste cu draga inima. Multumesc, pup!

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29

    @cornelia ma bucur mult ca ti-a placut, este parfumat de la banane si reconfortant, ca orice prajitura cu fructe. Multumesc si te mai astept sa incerci si alte retete!

  30. 30

    arata delicios…vine ziua fetitei mele si m-am gandit sa-i fac acest tort…m-am uitat si pe celelalte retete de tort si m-am decis greu pentru ca toate arata extrem de bine…am mai facut odata tortul racoritor cu mandarine si portocale si a fost superdelicios

  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35

Dă-i un răspuns lui catkitchen Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.