Corect ar fi fost sa-l denumesc Cordon bleu à la Stela Popescu. Poate multi dintre voi ati urmarit acum o saptamana Cireasa de pe tort, cand printre participanti a fost si Stela Popescu.
Ea a facut acest Cordon bleu din pulpe de pui dezosate, intrucat pieptul de pui ea il gaseste atos si sec. Inspirata de la ea, am facut ceea ce vedeti si va asigur ca a fost un deliciu.
Mod de preparare:
Daca pulpele sunt mari, facem un cordon bleu din una. Daca sunt mai mici, ca ale mele, se suprapun doua. Deci, se dezoseaza pulpele, se bat usor cu ciocanul de snitel. Cand le batem le infasuram in folie de plastic ca sa nu distrugem fibra.
Se ung cu mustar si se presara deasupra condimente dupa gust. Sotul meu foloseste un amestec de condimente facut de el, din: boia dulce, piper macinat, cimbrisor (iarba cucului sau lamaita), oregano, busuioc, maghiran, rozmarin.
Se aseaza apoi feliile de cascaval si feliile de sunca.
Se acopera cu cealalta jumatate de carne de pui si se prinde in scobitori, daca este cazul. Se pregatesc apoi trei farfurii cu: faina, ou batut si pesmet si procedam la fel ca la snitel.
Se tavaleste bucata intai in faina, apoi ou, iar faina, iar ou si la urma prin pesmet. Se prajeste in ulei incins pe ambele fete.
Dupa aceea l-am mai dat la cuptor pentru 15 minute. Se serveste langa o garnitura. Eu acum am facut un sote din mixt de legume. Acest cordon bleu servit cald… cu cascavalul care curge… este un regal. Pofta buna!
Foarte bun! A mai ramas un pic si pentru noi?:-)
Foarte bine arata ! Un adevarat deliciu! Pup!
Un rasfat de zile mari.Pupicei!
eu asa ceva nu as refuza, nici in miez de noapte!
Mda…curge cascavaulul..si la mine in gura ploua deja:))
Pupici
@Fancy Cake regret, dar asa de bun a fost, ca a disparut repede. Pup!
@Adela Zilahi ce bun a fost… Pup!
@DiaMar sa stii ca asa a fost. Pup!
@Andrea Elena te cred, ai dreptate, nici eu nu asi refuza. Pup!
@Bianca cascavlul ala care-l vezi ca curge a dat toata savoarea. Pup!
arata extra delicios!
m-ai cucerit cu salata de boeuf in forma de tort! chiar mi-era pofta asa ca e binevenita ideea :*
arata minunat!
Delicios! Din pacate nu am vazut emisiunea de la inceput.. deci mercic ptr reteta! Noua ne place tot ce`i impaturit, cu carne si cu pesmet! 🙂 Pupici
Am vazut si eu aceea emisiune ,dar nu de la inceput ,egordonul este un deliciu si la noi in casa ,arata minunat in farfuria ta ,o sa ma servesc cu o bucata.
Uau, ce ne faci?!Arata super bine!!!Pup!
@Emily ma bucur ca ti-a placut tortul cu salata boeuf. Poti sa-ti surprinzi familia si prieteni de sarbatori. Pupici!
@alinutzika multumesc, te sarut!
@Simona ma bucur. Ai dreptate sa-ti placa tot ce-i impaturit cu carne, iar daca mai e imbunatatit si cu ceva sunca si cascaval… te sarut!
@Mirela ma bucur ca si familiei tale place. Nici nu se poate altfel, e asa de bun. Pup!
@Licuta Marin va provoc la o portie… Pupici!
Nu am mai facut de ceva vreme cordon bleu.M-ai convins ca trebuie sa mai fac.
Foarte gustos
Merita incercata varianta asta,cu siguranta este delicioasa!Pupici!
Bine spus..culorle din farfurie…. Care ma fac sa imi doresc sa primesc si eu o portie!:D
Foarte apetisant arata!
Tare bine arata !
as putea manca zilnic asa ceva.spuer arata.pup
Arata de zile mari !! 🙂
@Ziarist în rezervă
@Bianka
@FLORY
@Lady Butterfly
@Corina
@Antonia
@sarah
@Lylyk
Multumesc de aprecieri. Week-ent minunat!
Sa stiti ca asa pofta mi-ati facut ca mi-am luat inima in dinti si am facut si eu, desi mi-e cam frica de pane-uri ! A iesit foarte bun, multumesc de idee!
@liana ma bucur, si noua ne-a placut si o sa mai facem. A avut dreptate Stela Popescu ca pulpele parca merg mai bine ca pieptul. Sper ca o sa-l postezi. Pupam!
Sunt un fan al cordonului bleu, iar al tau arata nemaipomenit…
O papica delicioasa si consistenta, indiferent a cui este reteta ! Minunat arata…..
Te tzuc Sara !