Pentru sos morcovi:
Mod de pregatire:
Cotletul se cureta de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se freaca cu un amestec din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat o ora. Pregatirea este aceeasi ca si Cotlet de porc in foi de varza si aluat.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o jumatate de ora. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda.
Se deschide din cand in cand cuptorul, se umezeste carnea cu saftul propiu si se intoarce pe toate fetele ca sa se rumeneasca uniform.
Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. apoi se feliaza.
Morcovi se fierb pana se inmoaie, apoi se paseaza rezultand un piureu. Intr-un vas se topeşte margarina la foc mic şi se adauga zaharul, amidonul dizolvat in putina supa. Se amesteca si se adauga piureul de morcov.
Se lasa la foc mediu sa se ingroase, se adauga dupa caz vin alb. Se condimenteaza cu sare si piper. La urma se adauga si ghimbirul proaspat ras.
Cotletul feliat se serveste alaturi de un piure de telina si sos de morcovi. Pofta buna!
Mmm, ce bunãtate! pupici:)
foarte bine arata, te asteapta un premiu la mine pe blog, pupici :*
Te asteapta un premiu la mine pe blog.Sa vii sa-l ridici.
Papica ta este tare buna.Pupici!
La restaurant mancam asa ceva si pregatesc si acasa, dar inca nu am postat pe blog!! Arta !! Va asteapta un premiu si la mine!!! Pupicei!
Cu sos sau fara, as minca acum vreo doua felii de cotlet… yamiii… ce bine arata !
Ce minunatie de cotlet!! Salivez !!
Gustos! Cred ca a fost tare bun!
@Ramona Alina ma bucur, pup!
@Dana Cristea multumesc. Pup!
@DiaMar multumesc de tot, pup!
@Adela Zilahi pai de ce nu ai postat… Pup!
@Daniela ma bucur ca-ti place. Pup!
@Antonina S. multumesc, pup!
@Fancy Cake ai dreptate. Pup!
Tare bun cotletul si sosul de morcovi il completeaza perfect!!Pup!
Foarte delicios arata! O singura intrebare: ptr sosul de morcov pot folosi unt in loc de margarina?? Nu ma impac deloc cu margarina in mancare.. Pupici
@Licuta Marin multumesc, pup!
@Simona sigur, cu incredere poti folosi unt. Si eu folosesc fie Rama maestro pentru gatit fie unt. Nu am fost exacta si voi modifica. Pup!
Excelent! Si cu o prezentare super! :*
Delicios !
Va asteapta un premiu la mine pe blog !