Prajitura cu bezea si ganache de ciocolata



 

Prajitura cu bezea si ganache de ciocolata un desert savuros cu bezea si ciocolata.

 

 Ingrediente foaie de blat:
2 oua mari
2 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura de ulei
1 lingura apa rece
1 plic de vanilie
coaja rasa de lamaie

 

 

 Ingrediente bezea:
6 albusuri
340 gr zahar pudra
2 lingurite otet
2 lingurite amidon
50 g alune macinate
1 ligurita rasa de sare

 

Ingrediente ganache de ciocolata:
250 ml frisca lichida
300 g ciocolata menage
50 g unt nesarat

 

 

Mod de pregatire:
Se face un pandispam clasic din 2 oua mari sau 3 mici. Se bat albusurile, se adaugi apoi treptat zaharul pudra. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. Se incorporeaza incet si faina sa nu se lase compozitia.

Se adauga coaja rasa de lamaie si eu am mai adaugat si 2-3 picaturi colorant galben. Intr-o tava de 20×30 cm. se pune hartie de copt si se rastoarma compozitia. Se da la cuptor cca 25-30 minute.

 

 



Pentru bezea ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Daca aveti albusuri congelate ramase de la alte preparate, se pot folosi. Eu asa am facut, din albusuri de la alte preparate, acum le-a venit randul. Regula pentru o bezea reusita o gasiti aici la Tort Pavlova.

Pe o tava de 30×40, asezati o hartie de copt si cu lingura imtindeti bezeaua pe toata suprafata. Introducem tava in cuptor, cateva minute la temperatura mai mare, apoi reducem la minim si lasam usa cuptorului usor intredeschisa. Blatul trebuie sa se usuce, asta se intampla dupa cca 50 minute, depinde de cuptor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se desprinde de pe hartia de copt si se imparte in doua, rezultand 2 blaturi egale ca dimensiune cu pandispanul.

 

 

Pentru ganache, se incalzeste frisca pe baine-marie, apoi se adauga peste ciocolata maruntita, impreuna cu untul si se mesteca pana se topeste totul. Se lasa 1-2 ora la rece. Apoi se mixeaza pana devine o crema cremoasa. Daca e prea groasa crema, se mai adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se amesteca.

 

 

Se intinde o treine din ganache peste primul blat de bezea, se acopera cu blatul pandispan. Se intinde si a doua treime de ganache si se acopera cu al doilea blat de bezea. Se unge ultimul strat cu restul de ganache si se rade deasupra ciocolata. Se taie in patrate si se servesc.

 

 





Recomandările noastre

28 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Dia multumesc, pup!

    @mandala ma bucur, pup!

    @Mirela Goleanu multumesc, pup!

    @Cristina este, sa o incerci. Pup!

    @Dana Cristea te pup, multumesc!

    @Simona serveste cu mare grag, virtual din pacate. Pup!

    @Fancy Cake Ma bucur ca are asa efect. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    Cat de bine poate sa arate prajitura aceasta! M-am tot gandit in perioada in care am chiulit cam cate bunatati am pierdut! Sa stiti ca am incercat aperitivul cu gorgonzona, curmale si prosciuto si a fost un real succes! Pupici!!

  18. 18
  19. 19

    @DiaMar esti fac ciocolata ca si mine. Pup!

    @Mari multumesc, pup!

    @Mimi ma bucur, pup!

    @Lady Butterfly ma bucur ca ai trecut-o pe lista. Pup!

    @Timeea la blat, cum aveam putina coaja de lamaie, am "trisat" cu 2 stropi de colorant galben. Pup!

    @Licuta Marin A fost tare buna. Ciocolata si bezeaua se topesc in gura. Pup!

  20. 20

    @Lulu ai dreptate dispar repede de pe platou. Pup!

    @Corina ma bucur ca ti-am facut pofta. Papide si tare bune. Pup!

    @Diana Ursache ma bucur ca-ti place pralitura. Cat despre aperitivele cu gorgonzona, curmale si prosciuto, imi pare bine ca ai avut succes cu ele. Este un pic "altceva" fata de clasicele aperitive si au inceput sa placa. Vad asta si dupa cat sunt de accesate pe blog. Te sarut!

    @Mare Maria esti o dulce, multumesc!

  21. 21
  22. 22

    @crissvaly e o alegere buna. Sigur o sa-ti placa, ganache-ul si bezeaua dau bine impreuna. La mine bezeaua a iesit cam subtire, ca nu am mai stiut cate albusuri am pus la congelator. Dar cu un cuptorul bun care sa le usuce, va fii o reusita. Paste fericit!

  23. 23

    am facut prajitura si e delicioasa. eu am decorat-o cu banuti de ciocolata alba si fulgi de ciocolata amaruie. sigur le va place si celor care vor veni pe la mine.

  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27

    Din pacate mie nu mi-a iesit prajitura…bezeaua a iesit sarata, si am pus mai putina sare decat este indicat…a iesit foarte groasa, cu toate ca am copt-o pe dosul tavii de araagz…pandispanul din 2 albuse mari s-a uscat practic in tava ca a iesit f subtire asa ca am facut inca unul din 3…iar crema…o ciudatenie, fara nici un gust 🙁
    a ta arata foarte bine…

  28. 28

    @Michelle imi pare rau sa aud asa ceva. Dar o bezea cu o lingurita rasa de sare si 340 g zahar sa iasa sarata…. cred ca aici glumesti!!! E vorba de 340 g zahar Michelle!!!
    Daca pandispanul a iesit prea subtire poate a fost tava ta mai mare si trebuia urmarit la cuptor ca sa nu se usuce.
    Nu stiu ce sa-ti spun… dar pozele intermediare vorbesc de la sine. Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.