Strudel cu varza acra calita si carnat de porc





Strudel cu varza acra calita si carnat de porc este un preparat pe gustul familiei mele. Cum in frigider trona un canat de porc, niste varza calita ramasa de la alt meniu si aluat de foietaj, care mie nu-mi lipseste din congelator, asa a aparut acest Strudel, nu foarte mare, dar pentru 2-3 persoane flamande … este tare bun.

 

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 1 carnat de porc (cca. 300 g)
* 1/2 varza acra
* ulei + 1 lingura untura de porc
* 2 linguri de bulion
* piper
* boia
* cimbru,
* 1-2 foi de dafin

 

 

Mod de preparare:
Se toaca varza fidelute, se spala bine. Daca e nevoie se mai lasa la desarat. Se încinge intr-o tigaie uleiul si untura, dupa care se adauga varza tocata, amestecand din cand in cand. Trebuie sa se rumeneasca, fara sa se arda. Eu am avut-o ramasa de la alt preparat.

Apoi toarna bulionul, nu inainte ca bulionul intareste varza si nu o lasa sa se inmoie. Daca e nevoie se mai adauga un pic de apa si se condimenteaza cu piper, boia, chimen, foi de dafin, eventual sare. Se da si la cuptor sa prinda culoare. Eu am avut-o ramasa de la alt preparat.

Separat rumenim carnatul de porc in tigaie, pe gratar sau la cuptor, dupa preferinte. Eu am ales sa-l dau la cuptor ca era destul de lung si nu am vrut sa-l tai bucati, nu incapea nici in tigaie, nici pe gratar. Asa ca l-am asezat intr-o tava de chec si l-am dat la cuptor sa se rumeneasca.

Am ales varianta asta ca sa nu se imprastie sosul, daca as fi folosit o tava. Saftul lasat de carnatul de porc, il puteti pune peste varza calita ca va iesi si mai buna.

 

 



Dupa ce am pregatit totul, facem strudelul. Intindem pe o planseta fainata aluatul de foietaj, lat cam cat lungimea carnatului si lung cat sa rezulte trei parti.

Pe cea din mijloc asezam intai jumatate din varza, deasupra carnatul intreg, apoi il imbracam in restul de varza calita. Cu partea laterala neteda acoperim aceasta umplutura, iar cu cea de-a treia pe care am taiat-o din loc in loc, ca in imaginile de mai jos imbracam totul.

 

 

Aceasta prin intindere se va desface ca o plasa. Dar mai bine intelegeti din imagini.

 

 

Asezam strudelul intr-o tava pe o folie de hartie, il ungem cu ou batut si dam tava la cuptor cca 30 de minute. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

23 comentarii

  1. 1

    Ce-mi place cum arata …Eu nu sunt fan varza acra gatita , rar mananc , dar imi place mult ideea cu aluatul taiat ca o plasa si poate o imprumut , dar cu alta umplutura .

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Dorina ma bucur ca-ti place ideea, astept sa faci ceva cu modelul de plasa. Pup!

    @Emily multumesc, te sarut!

    @Antonina S. ma bucur ca-ti place, e asa de bun… Pup!

    @lia multumesc. pup!

    @ghiocel ideea aceasta cu plasa am vazut-o prin patiserii pe la diverse produse. Nu exact asa, dar ideea mi-a ramas in minte si am aplicat-o. Totul e sa observi. Te sarut!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21

    @Diana Ursache cat ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Lady Butterfly e usor, taieturile prin intindere devin ca o plasa. Pup!

    @Mirela Goleanu multumesc mult. Pup!

    @DiaMar ma bucur, pup!

    @Simona am pornit de la reteta Burek cu varza, de care sigur stii, si am imbunatatit cu carnat. Pup!

    @alinutzika ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mare Maria cum i-am spus si lui Simona e O placinta cu varza (Burek), mai imbunatatita. Pup!

  22. 22
  23. 23

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.