Checurile aperitiv sunt binevenite oricand, sunt simplu de realizat si de cele mai multe ori din ingrediente pe care le avem la indemana. De data asta am incercat o combinatie intre pastrama din piept de pui (sau afunmat ) cu vin alb.
Restul ingredientelor le adaugati in functie de preferinte, dar si sa existe o simbioza intre ele.
Mod de preparare:
Ingredientele de care avem nevoie se pot vedea in imaginea de mai jos.
Rosiile se gasesc gata uscate si marinate, foarte gustoase, la supermarket, care impreuna cu maslnele verzi, se taie in fasii subtiri.
Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul.
Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vinul alb cand aluatul se ingroasa. Se repeta pana se termina faina.
Peste compozitia rezultata adaugam toate ingredientele tocate: maslinele feliate, cubuletele de piept de pui, rosiile uscate feliate, cascavalul ras. Amestecam incet sa le incorporam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam compozitia.
O dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute si checul devine rumen. Se serveste si rece si cald. Pofta buna!
tare bine arata! pup
Delicios!
Minunat arata!
Nu degeaba ati luat un premiu la sectiunea aperitive… Cele mai faine aperitive aici le-am vazut!!!
Va pup si va felicit din nou ptr ceea ce faceti aici
Arata tare bine si e super delicios!!!Pup!
@alinutzika multumesc, pup si eu!
@Fancy Cake ma bucur, pup!
@felis multumesc, pup!
@Simona ma bucur ca-ti plac aperitivele mele, acesta e segmentul meu impreuna cu dulciurile. Miki e tare la fel principal. Multumim de aprecieri. Pupici!
@Licuta Marin ma bucur ca-ti plac. Sarut cu drag!
Arata super delicios!
Ce minunatie, l-am admirat si pe facebook!
Inca ceva frumos si delicios.Pupicei multi!
Foarte bun checul ! Arata super bine ! 🙂
Foarte frumos arata! un aperitiv perfect!
un aperitiv rapid si gustos!