Clatite cu ciocolata



 

Cu ceva timp in urma m-am inscris la Clatidiada bloggerilor culinari, in cadrul campaniei „Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!” organiza de siteul  www.GatesteSanatos.ro.

Acesta a lansat o invitatie blogurilor culinare sa testeze calitatea germana a tigailor marca Fissler. In cadrul campanie situl  www.GatesteSanatos.ro, oferea o tigaie pe care sa o testem si sa ne dam cu parerea despre calitatea acesteia.

Am primit-o, este cea din imaginea de mai jos, am testat-o si am fost impresionata de calitate ei. Clatitele parca se fac singure.

 

 

Ingrediente 7-8 clatite:
200 g faina
2 oua mari
250 ml de lapte
150 ml apa minerala
1/4 lingurita de sare
1 plic zahar vanilat
2 linguri unt, topit

Umplutura
crema instant de ciocolata


Mod de preparare:
Sunt foarte multe retete de clatite. Pentru azi am ales varianta clasica. Intr-un bol potrivit de mare, amestecati impreuna faina si ouale. Treptat se adaugă laptele si apa minerala, mestecand pentru a  se combina. Se adauga sarea, zaharul vanilat si untul topit. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

 

 



Se încalzeste o tigaie mare la foc mediu. Se toarnă cu un polonic aluat de clatite, inclinand tigaia cu o miscare circulara, astfel ca aluatul sa se raspandeasca in mod egal si sa cuprinda toata suprafata tigai.

Pentru tigaia Fissler nu aveti nevoie sa ungeti cu unt sau ulei ca sa nu se lipeasca. Suprafata este de calitate si clatitele nu se lipesc si se desprind usor.

 

 

Prajiti aproximativ 2 minute, pana cand partea de jos este de culoare maro. Cu o spatula rasturnati pe partea cealalata, sau daca va place sa le aruncati e si mai simplu.

 

 

Din compoziria de mai sus, la dimensiunea mare a tavii va ies 7-8 clatite. Se umplu cu diverse amestecuri, dulci sau sarate. De data acesta le-am servit cu o crema instant de ciocolata si imbracate deasupra in cat mai multa ciocolata topita. E un deliciu!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    @Just me, sunt delicioase cu orice umplutura, dar cu cioco si la mine e pe primul loc. Pup!

    @Timea daca ai primit si tu tigaia, vei fi incantata cat de usor se fac clatitele cu ea. Ma bucur ca m-am inscris. Pup!

  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.