Acest fel principal in stil macocan a fost placerea sotul meu. Noua ne place din cand in cand sa incercam si „altceva”. Nu pot sa spun ca nu mi-a placut, a fost chiar foarte bun.
Doar un pic cam dulce fata de ce suntem obisnuiti noi sa mancam, dar aromele au fost chiar placute. Deci ramane la latitudinea voastra daca-l incercati.
Mod de preparare:
Pregatim un amestec din chimion, busuioc, sare, piper intr-un mojar. Adaugam ghimbirul ras, usturoiul tocat, putina coaja rasa de portocala si 2-3 linguri de ulei de masline.
Frecam bine si imbracam bucatile de pui sau pulpele cu acest amestec. Lasam 2-3 ore sa se marineze la frigider. Se scot, se sterg de acest amestec si se prajeste carnea in tigaie incinsa cu ulei de masline sau se dau la cuptor, asa cum am facut si eu.
Intr-un vas fierbem supa de pui, dupa care o adaugam peste cous-cous si lasam vasul acoperit 5 minute. In timp ce asteptam cus-cus-ul sa se umfle, pregatim restul ingredientelor.
Scoatem samburi de la curmale si le taiem in felii. Portocala o curatam apoi scoatem pulpa cu ajutorul unui cutit ascutit. Intr-o tigaie punem la prajit fulgi de migdale cat sa prinda putina culoare.
Adaugam apoi curmalele feliate si bucatile de portocale. Acestea isi vor lasa o zeama care vor inmuia si curmalele si v-a rezulta o pasta cleioasa. Daca mai e nenoie adaugam putina supa de pui, dar atentie, nu trebuie tinut mult, ca se va face prea pasta.
Incorporam si cuscus-ul, mai adaugam ghimbir ras si o un varf de lingurita de sofran indian(curcuma) si mancarea este gata.
Aceasta mancare se serveste drept garnitura alaturi de bucatile de pui. Pofta buna!.
Delicios arata, garnitura e chiar interesanta…si arata super!! Pup
Foarte bine arata in farfurie.
Pup!
Exact pe gustul meu:)!!!! I love it:X!
Ia uite cum mi-ai dat o idee!!am si eu o punga de cus-cus si nu stiam cum s-o fac;multumesc Sara,trebuie sa fie delicioasa mancarea!!
pupici!!
@Poliana ma bucur ca-ti place. Pup!
@DiaMar ma bucur, multumesc!
@Mare Maria ma bucur, Pupik!
@Lulu daca iti place mai dulceaga mancarea o sa-ti placa>. Multumesc!
Un plat plein de saveurs et qui donne envie de se mettre à table de bon matin.
A bientôt
Super combinatie. Arata foarte bine!
Pup
Mi s-a facut foame uitandu-ma la pozele tale :). Super arata!
O reteta pe gustul meu si o combinatie de arome delicioase!! o sa incerc si eu 😛
MMM ce bine arata, imi vine sa mananc tot de acolo! O seara placuta!
Arata supe bine!!!!